Anna itsellesi lupa olla herkkä

Olet ehkä aina tiennyt olevasi hieman erilainen luin muut tai tuntenut ettet oikein kuulu joukkoon. Todennäköisesti tämä johtuu herkkyydestäsi, joka saa sinut toimimaan hieman erilailla kuin toiset ihmiset. Se ei missään tapauksessa ole mitään negatiivista tai hävettävää.

Se, että tutustut omaan herkkyyteesi auttaa sinua hyväksymään sen, miten sinä toimit ja etenkin ymmärtämään, miksi toimit niinkuin toimit.

Anna siis itsellesi aikaa ja aloita matka kohti herkkyyttäsi.

Anna itsellesi lupa olla herkkä

Todella moni on tietämättään herkkä, kun taas toiset ovat aina tiedostaneet tämän piirteen itsessään. Yhtälailla et ehkä ole tiennyt siitä, että tätä piirrettä on tutkittu jo 1990 – luvulta asti ja löydettyäsi termin erityisherkkyys tai highly sensitive person palaset ovatkin yhtäkkiä loksahtaneet paikoilleen.

Kaikki ne asiat, joita aikaisemmin pidit ehkä huonoina piirteinä ja joita et osannut itsessäsi muuttaa ovatkin nyt ominaispiirteitä, jotka kuuluvat henkilöille, jotka ovat herkkiä.

Jopa se, ettet aina jaksa toisten ihmisten vauhdissa ei ole mitään sen kummempaa kuin että olet herkkä ja sen vuoksi tarvitset enemmän lepoa.

Nyt sinun olisi kuitenkin hyvä tutustua kaikkeen siihen, miten herkkyys sinussa toimii. Koska me herkätkin olemme kaikki erilaisia, ihan kuin jokainen ihminen on erilainen.

Kun tutustut herkkyyteesi pystyt hyväksymään omat piirteesi paremmin

Kun aloitat matkan kohti herkkyyttäsi voit joutua kasvokkain itsesi kanssa ja kohtaamaan kaiken sen, mitä uskot olevasi. Olet ehkä piilotellut herkkyyttäsi pitkän aikaa ja sen vuoksi omaksunut käyttäytymistapoja jotka eivät tunnu omalta.

Sinulla saattaa olla myös piirteitä, joita olet ain hävennyt tai pitänyt ns. huonoina piirteinä. Opettele kohtaamaan myös nämä piirteet rakkaudella ja ymmärrä, että ne tekevät sinut sinuksi.

Jokainen ihminen on rakennettu ihan ainutlaatuisella tavalla ja jokainen herkkyyteen kuuluva piirre on mahdolllista kohdata rakkaudella ja sen myötä myös löytää niiden positiivinen voima.

Se, että hyväksyt oman herkkyytesi on ensimmäinen askel kohti sinun parasta elämääsi herkkänä. Niin kauan kun taistelet piirteitäsi vastaan et tule tätä saavuttamaan. Sen sijaan, kun hyväksyt ja rakastat itseäsi ja piirteitäsi juuri sellaisena kuin ne ovat tulet saavuttamaan paremman tasapainon.

Herkkyys ei ole sinun koko identiteettisi

Muistathan kuitenkin tämänkin prosessin aikana, että sinussa on muutakin kuin pelkkä herkkyys. Se on vain yksi ominaispiirteesi ja sen ei missään nimessä tarvitse hallita koko elämääsi. Se, että hyväksyt sen ja tiedostat miten se sinussa vaikuttaa auttaa tässäkin asiassa.

Usein silloin, kun emme tiedosta tai halua tunnistaa jotain piirettä itsessämme emme voi sitä myöskään hallita. Silloin voi käydä niin, että se piirre alkaakin hallita meitä. Esimerkiksi herkkänä emme hakeudu ihmisten pariin, koska tiedämme sen väsyttävän meitä niin paljon koska imemme ihmisten tunteita ja tunnetiloja.

Tällaisiin tilanteisiin on niin paljon helpompi altistua silloin, kun tiedostaa oman herkkyytensä ja antaa itselleen luvan olla sosiaalinen juuri sen aikaa, kun itselleen tuntuu hyvältä. Ei enää pakota itseään jäämään pitemmäksi aikaa, koska muutkin jäävät vaan antaa itselleen luvan lähteä pois tilanteista silloin kun se itselleen parhaiten sopii.

Tällä kaikella haluan sanoa; ole ylpeä herkkyydestäsi, tutustu siihen, miten se juuri sinussa toimii. Anna itsellesi lupa olla herkkä, älä yritä olla mitään muuta, se vie sinulta vain turhan paljon energiaa.

Kiitos, että luit kirjoitelmani, Anna itsellesi lupa olla herkkä. Jos haluat voit käydä lukemassa aikaisemman kirjoitukseni, Herkkyys on osa sinua, halusit tai et, TÄSTÄ

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää