Annathan valosi loistaa sellaisena, kuin se on

Se, että sinä olet herkkä ei tarkoita sitä, että olisit heikko, päinvastoin.

Herkkyytesi on yksi niistä ominaisuuksista, joka tekee sinut ainutlaatuiseksi sinuksi. Ajattele, jos sinulla ei olisikaan tätä ominaisuutta, millainen elämäsi olisikaan silloin. Et kokisi tai aistisi kaikkea sitä, mitä päivittäin aistit ja koet ja tunnet.

Joinain hetkinä ajatus siitä, ettet olisi herkkä voi tietenkin tuntua aivan ihanalta ajatukselta. Näin etenkin silloin, kun tuntemuksesi ja aistisi ovat sinuun negatiivisesti vaikuttavia ja tuntuvat vievän viimeisetkin voimasi.

Mutta jos oikein pysähdyt miettimään, olisitko silloinkaan valmis luopumaan tästä ominaisuudesta, osasta sinun syvintä olemustasi?

Annathan valosi loistaa sellaisena, kuin se on

Olen vakuuttunut siitä, että jokainen meistä on täällä jostain syystä ja olemme saaneet piirteemme ja ominaisuutemme tarkoituksella. Siihen, että sinulle on annettu herkkyys on siis syynsä ja jo tämän takia sitä tulisi kantaa ylpeydellä.

Jokainen herkkä on saanut kuulla enemmän tai vähemmän negatiivisia kommentteja omasta piirteestään ja voinut jopa oppia tuntemaan häpeää ja huonommuutta, koska on herkkä.

Mutta se, että sinä olet herkkä ei ole keneltäkään toiselta pois. Se, että sinä olet herkkä ei pitäisi koskaan olla sinulle ongelma, ei ainakaan sen vuoksi, ettei sitä joku toinen ymmärrä. Eikö se ole silloin sen toisen ihmisen ongelma?

Joudut luultavasti kuitenkin tekemään itsesi kanssa hieman töitä, jotta voit ajatella näin. Ensimmäisen askeleen otat silloin, kun itse hyväksyt oman herkkyytesi ja tämän jälkeen aloitat matkan kohti omaa valoasi, sitä mitä sisimmissäsi olet.

Et koskaan pääse elämään parasta elämääsi, jos et uskalla olla se mitä olet

Herkkyytesi vuoksi olet saattanut jo pienestä asti saada kuulla olevasi liian sitä tai tätä. Se on voinut saada sinut piilottamaan herkkyytesi tai saanut sinut kovettamaan tunteesi, jotta olisit enemmän, kuten toiset ja tuntisit olevasi paremmin hyväksytty.

Niin kauan kun herkkänä yrität sopeutua ja elää ”kuten muut”, taistelet kuitenkin itseäsi vastaan. Et tule koskaan olemaan kuten ne muut ja sopeutuminen vie sinulta vain voimia ja energiaa. Tämän vuoksi suosillelenkin sinulle, että aloitat matkan kohti sitä mitä sinä olet ja otat selville, mitä juuri sinä tarvitset, jotta voit hyvin ja olet tasapainossa itsesi ja herkkyytesi kanssa.

Meille on annettu tämä elämä tarkoituksella ja eikö silloin olisi hyvä, että voit elää sen sellaisena, kuin sinä olet, tekemällä asiat niinkuin ne sinulle sopivat parhaiten.

Kun päätät aloittaa matkan kohti omaa sisintäsi olet jo muuttumassa sinuksi

Matkasi ei välttämättä tule olemaan helppo tai ajallisesti nopea, mutta jos vain päätät kulkea sen, lupaan, että kaikki muuttuu. Kun ensin opit huolehtimaan itsestäsi ja jaksamisestasi sekä ennenkaikkea hyväksyt sen, että herkkyyden vuoksi joudut tekemään tiettyjä asioita erilailla kuin muut, olet jo todella pitkällä.

Tämän jälkeen sinun olisikin hyvä uskaltautua irroittamaan itsesi niistä miljoonista kahleista, joita luultavammin olet itsellesi herkkyytesi vuoksi itsellesi asettanut. Olet ehkä ajatellut, ettet voi tehdä sitä tai tuota, koska olet herkkä.

Tämähän ei kuitenkaan ole ihan totta, voit nimittäin tehdä melkein mitä vain, vaikka olet herkkä. Herkkyytesi ei sinänsä estä sinua tekemästä yhtään mitään vaan se asettaa vain tekemisellesi tiettyjä ehtoja. Esimerkiksi; Et ehkä jaksa olla sosiaalinen koko päivää, mutta voit olla sitä pienen, sinun määrittelemän ajan verran.

Saatko kiinni ajatuksestani?

Sinä olet se, joka määrittelet oman elämäsi tekemiset ja ei tekemiset, ei kukaan muu.

Me herkät olemme usein sopeutuvaisia, me haluamme kuulua joukkoon ja olla hyväksyttyjä. Emme välttämättä aina edes itse ymmärrä, kuinka paljon toisten ihmisten sanomiset tai ihan vaikka elekieli saa meidät muuntautumaan ja sopeuttamaan omat tekemisemme, koska emme halua erottua joukosta tai olla ”heikoin lenkki” herkkyytemme vuoksi.

Meille kaikille on jossain vaiheessa elämää annettu tietynlainen kuva siitä, miten elämän tulisi mennä, millainen on ”hyvä” ihminen ja miten tulisi toimia, jotta on sopiva.

Oletko koskaan ajatellut, kenen elämää sinä elät, kenen sanomiset sinuuun eniten vaikuttavat ja miten olet itseäsi muuttanut näiden sanomisten vuoksi. Oletko koskaan miettinyt sitä, oletko itse samaa mieltä näistä asioista, mitä olet itsellesi toisten sanomisten mukaisesti alkanut toistamaan?

Ota pieni hetki aikaa ihan itseksesi ja mieti hetki näitä viimeisiä rivejä. Elätkö sinä omannäköistä elämää, uskallatko antaa oman valosi loistaa sellaisena, kuin se on?

Kiitos, että kävit lukemassa kirjoitelmani, Annathan valosi loistaa sellaisena, kuin se on. Jos haluat, voit käydä lukemassa aikaisemman kirjoitukseni, Tunnetko, että elämässäsi on tarpeeksi iloa ja merkityksellisyyttä TÄSTÄ.

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää