Herkkyys on osa sinua, halusit tai et

Kuten jo varmasti tiedätkin, herkkyys on synnynnäinen luonteenpiirre sinussa. Et tule koskaan pääsemään tästä piirteestä irti, mutta voit elää hyvää elämää, jos vain hyväksyt herkkyytesi.

Aivan liian moni on joutunut peittämään herkkyytensä tai rakentamaan suojakuoren, jotta ei erottuisi toisista. Aivan liian moni on joutunut kovettamaan itsensä ja lopettanut itsensä kuuntelemisen, koska tuntee tai aistii liikaa.

Aivan liian moni herkkä yritää tänäkin päivänä elää niinkuin herkkyyttä ei heissä olekkaan, ja mikä on silloin on lopputulos?

Herkkyys on osa sinua, halusit tai et

Moni meistä herkistä on jossain vaiheessa elämäänsä joko peittänyt herkkyytensä(jopa itseltään) tai rakentanut jonkinlaisen suojakuoren, jonka avulla pärjää toisten seurassa.

Kun kerta toisensa jälkeen on kuullut olevansa liian herkkä, on sana herkkä saanut negatiivisen merkityksen ja sitä ei halua tuoda ilmi. Jos olet tuntenut olevasi vääränlainen tai liian sitä tai tätä, ei ole ihmekkään, että päätyy piilottamaan tämän ominaisuuden itsessään ja jopa itseltään.

Lopputulema on useimmiten kuitenkin se, että alat jossain vaiheessa elämääsi voimaan huonosti. Jos jatkuvasti yrität olla muuta, kuin mitä sisimmässäsi oikeasti olet, väsytät itsesi.

Herkkyys ominaisuutena ei itsessään ole mikään rajoittava tekijä. Kaikki lähtee kuitenkin siitä, että sinä hyväksyt tämän ominaisuuden itsessäsi ja sen jälkeen tutustut perin pohjin itseesi. Silloin, kun tiedät miten sinä toimit, on sinun niin paljon helpompi tehdä valintoja elämässäsi, jotka tukevat herkkyyttäsi ja saavat sen muuttumaan sinulle voimavaraksi.

Miten herkkyys voi syntyä ja miten sen kanssa eletään

Herkkyyshän on suurimmalle osalle synnynnäinen ominaisuus. On myös olemassa ihmisiä, jotka ovat herkistyneet ympäristön vuoksi. Tällä tarkoitan esimerkiksi lasta tai aikuista, joka joutuu jatkuvasti lukemaan ympärillä olevien ihmisten tunnetiloja.

Synnynnäinen tai ei synnynnäinen herkkyys on kuitenkin jatkuvasti sinussa. Jotta voisit elää hyvää elämää sinun tulee hyväksyä ne asiat elämässäsi, joihin herkkyys vaikuttaa.

Jos olet ihminen, joka tarvitsee paljon aikaa itsekseen; ota aikaa itsellesi niissä määrin, kuin se milläkin hetkellä on mahdollista.

Jos ihmismassat saavat sinut ahdistumaan; älä altista itseäsi jatkuvasti tälle, valitse tilaisuudet ja hetket, jolloin hakeudut ihmisten pariin.

Jos äänet, valo, hajut, maku tai kosketus saavat sinut ärtymään; Älä altista itseäsi näille enemmän, kuin oikeasti on pakko.

Jos tunnet, ettet osaa erotella omia ja toisten tunnetiloja tai olet yli empaattinen ja joudut jatkuvast itilanteisiin, joissa omat voimasi häviävät; Opettele tunnistamaan omat tunteesi ja pitämään omat rajat siinä, miten paljon itsestäsi olet valmis antamaan toisen vuoksi.

Herkkyyden kanssa eläminen, kuten elämässä yleensäkin kaikki, on sinun valinnoistasi kiinni. Tässäkin asiassa vain sinä voit päättää, annatko herkkyyden olla sinulle painolasti vai voimavara.

Miten voi nauttia siitä, että on herkkä?

Silloin, kun olet sinut oman herkkyytesi kanssa ja olet tietoinen siitä, miten se sinuun vaikuttaa, voit tietoisesti valita asioita, jotka parantavat elämänlaatuasi.

Jos olet ihminen, joka nauttii suunnattomasti aisteillaan, pidä huoli siitä, että annat itsellesi näitä kokemuksia. Musiikki, taide, luonto mikä vain sinulle tuntuu luontevalta ja tuottaa sinulle mielihyvää.

Jos olet henkilö, joka rakastaa syviä keskusteluita voit hakeutua samankaltaisten joukkoon, on se sitten somessa tai josain fyysisessä paikassa.

Jos nautit yksinolosta on hyvä, jos voisit järjestää itsellesi aikaa, jolloin saat olla ihan itseksesi, hetken tai jopa pidemmän.

Se, että annat itsellesi ja herkkyydellesi luvan nähdä ja kokea sitä mistä sinä nautit ja saat mielihyvää on todella tärkeää, jotta jaksaisit arkeasi.

Tämän päivän maailmassa meillä kaikilla on niin paljon velvoitteita ja monenlaista huolta ja stressiä, että pienetkin nautinnon hetket antavat voimia jatkaa eteenpäin.

Älä siis anna herkkyytesi pahentaa olotilaasi vaan poimi siitä ne parhaat, sinulle mielihyvää antavat hippuset, ne jotka saavat hymyn huulillesi ja onnenlepatuksen rintaasi, edes hetkeksi.

Kiitos, että luit kirjoitelmani, Herkkyys on sinussa, halusit tai et. Jos haluat, voit käydä lukemassa aikaisemman kirjoitukseni, Kuinka voit opetella näkemään herkkyyden positiiviset puolet, TÄSTÄ.

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää