Herkkyytesi on kauneinta mitä sinulla on

Posted on 26 elokuun, 2020Kommentit pois päältä artikkelissa Herkkyytesi on kauneinta mitä sinulla on

Herkkyys, erityisherkkyys, sensitiivisyys. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, sanotaan. Itse olen päätynyt käyttämään sanaa herkkä, koska se kuvastaa minulle parhaiten tätä erityislaatuista luonteenpiirrettä. Mutta mitä sinulle merkitsee olla herkkä? Onko herkkyytesi sinulle voimavara vai viekö se sinulta voimia vai oletko pyrkinyt elämään, niinkuin herkkyytäsi ei olisi olemassakaan?

Tiedätkö, että herkkänä sinulla on mahdollisuus kokea ja tuntea niin paljon enemmän hyvää ja kaunista, jos vain opettelet elämään tasapainossa herkkyytesi kanssa.

Herkkyytesi on kauneinta mitä sinulla on

Olet saanut syntymälahjana piirteen, joka on vain noin joka viidennellä ihmisellä maailmassa, loput 80 % eivät tätä luonteenpiirrettä omista. Herkkyys saa sinut näkemään, kokemaan ja tuntemaan tapahtumat intensiivisemmin ja syvemmin.

Tästä kaikesta johtuen, sinulla on myös suuri tarve palautumiseen, omaan aikaan ja tasapainoon. Jos yrität elää niinkuin herkkyyttäsi ei olisi olemassakaan, tulet huomaamaan ennenpitkää, että voimasi häviävät kokonaan.

Herkkyyden kanssa tasapainossa eläminen on kaiken a ja o. Jos et opettele tuntemaan omaa tapaasi toimia on tasapainon saavuttaminen vaikeaa.

Itsetuntemusta, joka päivä

Herkkänä ihmisenä olet varmasti kokenut sen, että voit olla todella energinen ja aikaansaava, päiväkausia, joskus jopa viikkokausia. Sitten, yhtä äkkiä sinulla ei ole voimia muuhun, kuin hengittämiseen ja sekin tuntuu raskaalta.

Tämä on tavallista niin monelle herkälle, mutta se, miten tähän tilanteeseen asettuu, on ratkaisevaa omalla tielläsi kohti tasapainoa.

Jos et kuuntele itseäsi ja kehoasi tulet luultavasti jatkamaan pusertamista, vaikka et oikeastaan jaksaisi. Tunnet, että sinun täytyy jaksaa, koska muutkin jaksavat.

Sinä et ole kuten muut ovat, sinä olet herkkä. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun aivosi ja hermostosi käyvät niin suurilla kierroksilla kaiken hereilläoloaikasi, että tarvitset enemmän palautumista ja lepoa.

Et ole millään lailla huonompi, kuin muut, olet vain hieman erilainen ja sekään ei ole mikään huono asia. Jos vain uskallat olla erilainen, se, joka ottaa aikaa palautumiseen, välittämättä toisten kommenteista, tulet huomaamaan, etteivät toiset ehkä tuomitse sinua laiskaksi, huonoksi tai heikoksi, niinkuin olet aina pelännyt.

Kun otat aikaa itsellesi ja palautumisellesi olet niin paljon enemmän

Se, että saat itsellesi ja palautumisellesi aikaa on sinusta itsestäsi kiinni. Kun päätät, että otat joka päivä hetken ihan van itseäsi varten ja todellakin otat sen, tulet huomaamaan eron olotilassasi.

Kellosta mitattu aika ei ole se olennainen asia, vain pieni kahvihetki voi antaa paljon, jos sen saa istua aivan rauhassa. Joskus saatat tarvita enemmän aikaa itsellesi. Silloin voi olla hyvä, että joku toinen ottaa vastuulleen arjen asiat esimerkiksi pienet lapset tai kodin askareet.

Aina ei tietenkään ole mahdollista saada aikaa itselleen, juuri silloin, kun sitä haluaa. Voikin kokeilla vaikka juuri ennen nukkumaan menoa istua hetken itseksesi ja vain olla, ajattelematta huomista tai mitään muutakaan. Pysähtyminen ja hetkessä oleminen on niin antoisaa, kun siihen vain antaa itselleen luvan.

Me herkät olemme usein niin valtavan vastuuntuntoisia ja tunnollisia, ettemme osaa vain olla, tekemättä mitään. Tämä on kuitenkin tärkeää opetella, jos haluaa jaksaa arjessa. Tarvitset sitä toimiaksesi.

Kun elät tasapainossa voit kokea herkkyyden kaikessa kauneudessaan

Tasapaino on asia, josta olen monessa postauksessa toitottanut. Tämä siksi, että koen, että se on niin tarpeellista meille herkille. Väsyneinä ja kuormittuneina herkkyytemme piirteet nousevat negatiiviseen valoon, olemme ärtyneitä, kuikkuisia ja mikään ei tunnu hyvältä. Levänneinä, terveinä ja tasapainossa olevina pystymme olemaan sitä, mitä me oikeasti olemme, aistivia ja syvällisesti tuntevia ihania olentoja.

Kun olet saavuttanut tasapainon ja pyrit pitämään sen voit nähdä kauneutta ympärilläsi. Saat suuria aistikokemuksia, jotka tuntuvat hyviltä. Sisälläsi kuplii ilo ja onni siitä, että saat elää tätä ihmeellistä elämää. Et koe väsyttäväsi itseäsi liikaa, koksa tiedostat sen, koska sinun tulee ottaa aikaa itsellesi ja muistat palautumisen tärkeyden.

Kaikki tämä kuulostaa lähes utopistiselta, koska valitettavasti me herkätkin monesti toimimme niin, että unohdamme hyvässä ”flow”ssa, että tarvitsemme lepoa ja palautumista, jotta flow pysyisi.

Mutta ei se haittaa mitään, olethan vain ihminen. Se tässä elämässä onkin niin ihmeellistä, että joka päivä on uusi mahdollisuus. Vaikka eilen et muistanut huolehtia itsestäsi, voit tänään sen taas tehdä.

Ja jos et tahdo vieläkään muistaa, kirjoita itsellesi muistilappu tai laita puhelimeen muistutus siitä, että tarvitset pysähtymisen ja levon, ihan joka päivä. Se on sinulle hyväksi.

Kiitos, että luit kirjoitelmani, Herkkyytesi on kauneinta, mitä sinulla on. Jos haluat, voit käydä lukemassa aikaisemman kirjoitukseni, Miten hyväksyä ne hetket, kun herkkyys vie voimasi, TÄSTÄ.