Ihana herkkä, olet täydellinen juuri tuollaisena

Posted on 22 huhtikuun, 2020Kommentit pois päältä artikkelissa Ihana herkkä, olet täydellinen juuri tuollaisena

Herkkyys, erityisherkkyys, sensitiivisyys, miksi ikinä kutsutkin sitä, se on osa sinua ja tulee aina olemaan. Se, että yrität kovettaa itsesi tai sopeutua muiden määräämään rytmiin ei tule sinua koskaan palvelemaan. Niinpä haluankin osoittaa sinulle, miksi sinun herkkyytesi on voimaa parhaimillaan.

Ihana herkkä, olet täydellinen juuri tuollaisena

Uskoisin, että suurin osa meistä herkistä on ymmärtäneet herkkyytensä jonkin tapahtuman kautta. Tämä tapahtuma on voinut olla joko suuri, elämää mullistava tai sitten ihan ohimenevä hetki. Kaikille meille yhteistä on ollut oivallus, että olen erilainen kuin moni muu ympärilläni.

Tämä oivallus on ollut joko positivinen tai negatiivinen kokemus. Valitettavan usein olen kuullut ja ymmärtänyt, että negatiivinen kokemus on saatu lapsuudessa. Olet voinut kuulla olevasi liian herkkä, itket liian herkästi tai koet asiat liian raskaasti. Olet liian ujo tai jotenkin vain vääränlainen.

Mutta voiko herkkä ihminen oikastaan olla vääränlainen? Onko väärin aistia asioita suuresti, kokea ympärillään tapahtuvat asiat tunteillaan tai herkistyä kauneudelle? Oletko vääränlainen, koska tunnet kaikilla asiteillasi ja osaat asettua toisten ihmisten asemaan? Onko väärin, ettet koe omakseen maailman kovuutta ja jatkuvaa suorittamista?

Voisitko vain hyväksyä oman herkkyytesi, ottaa sen kaikki puolet ilolla vastaan ja kantaa niitä ylpeänä, koska ilman tätä luonteenpiirrettä sinä et olisi sinä, täydellinen juuri sellaisena, kuin olet.

Miksi sinun edes pitäisi hävetä herkkyyttäsi?

Jos olet herkkä, sinun ei koskaan tulisi pyydellä sitä anteeksi toisilta. Herkkyytesi on parasta mitä sinulla on, se on yksi parhaista luonteenpiirteistäsi. Herkkyytesi avulla voit saada elämääsi niin paljon iloa ja kauneutta.

Herkkyytesi avulla voit esimerkiksi todella lyhyessä ajassa vain tietää, millainen joku toinen henkilö on ja mitä hänen tuntemuksensa ovat juuri sillä hetkellä.

Se, että itse reagoit asioihin usein itkemällä ei pitäsi olla negatiivinen vaan positiivinen asia. Itku ei koskaan ole negatiivista, se puhdistaa.

Se, että herkkyys yleensä on aiheuttanut sinussa häpeää johtuu siitä, ettei ympärilläsi ole ollut toisia herkkiä, sellaisia, jotka olisivat ollet sinut itsensä kanssa ja olisivat osanneet selittää sinulle herkkyyttäsi.

Useimmiten maailma, jossa me herkät olemme kasvaneet on ollut meille julma ja liian kova. Olemme tehneet kaikkemme, jotta sopeutuisimme siihen ja tässä onnistumatta olemme myös tuominneet itsemme epäonnistuneiksi.

Se, että huomaamme herkkyytemme lisäksi sen, ettei meidän tarvitse muuttaa itseämme joksikin, jota emme sisimmässämme ole, vain sen vuoksi että olisimme sopivia tähän kovaan maailmaan, antaa meille paljon voimia.

Miten niin herkkä voikaan olla vahva

Kun nykyään tapaan ihmisiä, huomaan aika usein, ettei monikaan ole sinut oman herkkyytensä kanssa. Se ilmenee joko liiallisella herkkyyden peittämisellä tai sitten he pyytelevät toisilta anteeksi omaa herkkyytään, häpeillen sitä.

Sen jälkeen, kun itse tutustuin omaan herkkyyteeni ja hyväksyin sen osaksi itseäni olen huomannut, minkä valtavan voimavaran olen saanut lahjaksi. Olen opetellut näkemään oman herkkyyteni positiiviset puolet ja samalla oppinut pitämään itsestäni huolta, niin voimani pääse liian usein loppumaan. Koska välillä ne kuitenkin loppuvat ja tämäkin on meille herkille aivan normaalia.

Olen edelleen hämmästynyt siitä, kuinka vahvaksi voi muuttua, kun ymmärtää oman herkkyytensä, kuinka kaikki se, mitä aiemmin pidit heikkoutena tai painolastina alkaakin näyttäytymään voimavaranasi. Et enää tunne häpeää omista tuntemuksistasi tai ajattele, että ne olisivat sopimattomia vaan otat jokaisen tuntemuksen ja aistiärsytyksen vastaan uteliaana, ajatuksella, mitähän tämä haluaa minulle kertoa?

Et myöskään enää yritä piilotella herkkyyttäsi, koska miksi sinun edes pitäisi. Olet ylpeä herkkyydestäsi ja uskallat sekä haluat olla juuri sellainen, kun olet. Se, että toiset voivat vaivaantua herkkyydestäsi ei enää ole sinun harteillasi vaan olet oppinut, ettei sinun tarvitse kantaa toisten ihmisten tunnetiloja.

Jos joku erehtyy ”haukkumaan” sinua herkäksi, toteat ylpeydellä olevasi herkkä, koska olet lopultakin oppinut olevasi täydellinen juuri tuollaisena, kuin olet.

Ihanaa, että kävit lukemassa kirjoitelmani Ihana herkkä, olet täydellinen juuri tuollaisena. Halutessasi voit käydä lukemassa lisää siitä, ettei sinussa ole mitään vikaa, täältä.