Kolme asiaa, jotka antavat tasapainoa herkälle

Oletko tietoinen siitä, miten paljon sinun herkkyytesi vaikuttaa jokapäiväiseen elämääsi? Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, miten selviät päivästä toiseen ja miten saat elämääsi enemmän tasapainoa, sitä tunnetta, että olet oman elämäsi ohjissa?

Herkkyys on luonteenpiirre, ihan niinkuin kaikki muutkin luonteenpiirteet, ei sen parempi tai huonompi, kuin mikään muukaan.

Muutama asia on kuitenkin hyvä herkkänä tiedostaa, jotta voi antaa itselleen mahdollisuuden elää parasta elämää.

Kolme asiaa, jotka antavat tasapainoa herkälle

Herkkyys voi ottaa tai antaa paljon energiaa. Silloin, kun et ole tasapainossa itsesi ja jaksamisesi kanssa, herkkyys voi muuttua rajoittavaksi tekijäksi elämässäsi ja kaikki sen piirteet aiheuttavat ylimääräistä kärsimystä ja tuskaa.

Toisaalta herkkyys voi olla eteenpäin vievä voimavara, jonka avulla saat aistia ja kokea niin paljon enemmän elämässäsi. Tämä vaatii sinulta sen, että tutustut itseesi ja siihen, miten juuri sinä toimit.

On olemassa kolme asiaa, joiden avulla voit parantaa elämänlaatuasi herkkänä. Nämä ovat hyväksyminen, armollisuus ja palautuminen.

Herkkyyden hyväksyminen sellaisenaan aloittaa matkan kohti tasapainoa

Kun hyväksyt sen tosiasian, että olet herkkä, ei sinun enää tarvitse käyttää energiaasi siihen, että yrität olla muuta, kuin mitä olet. Voit aloittaa tutustumismatkan herkkyyteesi ja siihen, miten se juuri sinussa ilmenee. Jokainen ihminen on herkkä omalla tavallaan ihan kuten kaikki ihmisetkin ovat erilaisia.

Hyväksyminen voi olla todella helppoa ja helpotuksen tunteita herättävä kokemus. Olet ehkä tietämättäsi kantanut raskasta taakkaa harteillasi, tuntien itsesi hieman liian vääränlaiseksi. Nämä tuntemukset voit nyt heittää romukoppaan, koska ethän sinä ole mitenkään vääränlainen, olet herkkä.

Armollisuus itseäsi kohtaan on enemmän kuin tärkeää

Herkkänä olet altis olemaan äärettömän armoton itseäsi kohtaan. Piiskaat itseäsi jatkuvasti eteenpäin ja olet jopa saattanut rakentaa itsellesi monenlaisia suojakuoria, jotta pärjäisit tässä maailmassa. Kaikki tämä sen vuoksi, ettet tuntisi itseäsi erilaiseksi kuin mitä toiset ovat.

Armollisuus on myötätuntoa. Se ei tarkoita sitä, ettet enää vaadi itseältäsi yhtään mitään, vaan sitä, ettet enää vaadi itseltäsi jatkuvasti täydellisyyttä.

Ehkä paras tapa harjoitella armollisuutta itseään kohtaan on kysyä itseltään: vaatisinko keneltäkään toiselta samaa mitä itseltäni vaadin. Jos vastaus on kieltävä, on sinun aika muuttaa ajatusmaailmaasi.

Palautuminen on herkän ihmisen jaksamisen edellytys

Kun olet tietoinen omasta jaksamisestasi ja siitä, miten erilaiset ärsykkeet kuluttavat voimiasi, on palautuminen edellytys siihen, että jaksat.

Monesti voi tuntua todella vaikelta ottaa aikaa itselleen, ”koska minulla on perhe hoidettavana”, ”minulla on kokoaikatyö”, ”minulla on aivan liian paljon sitä ja tätä”. Kehoitankin sinua palaamaan edelliseen kappaleeseen: Armollisuus.

Armollisuutta itseään kohtaan on myös se, että otat itsellesi aikaa palautumiseen. Mieti hetki, kumman kanssa vietät mieluiten aikaa, väsyneen ja kärttyisen, jopa ilkeän herkän kanssa, vai tasapainoisen, kuuntelevan ja läsnäolevan herkän kanssa. Valinta ei lienee vaikea.

Kun pidät huolen siitä, että saat riittävästi aikaa palautumiseen, voit itsekin nauttia herkkyytesi hienoista ominaisuuksista. Tämän lisäksi ne näkyvät myös kaikille ympärilläsi oleville.

Tasapaino on herkän juttu

Niin tylsältä ja jopa kliseiseltä, kun se kuulostaakin, tasapaino on se juttu.

Kun pidät huolen itsestäsi, hyväksyt herkkyytesi ja sen ilmenemismuodot, olet armollinen itseäsi kohtaan ja annat aikaa omalle palautumiselle, pysyt tasapainossa. Tällöin herkkyytesi ei aiheuta sinulle liikaa painolastia, jaksat paremmin sisältäsi ja ulkopuoleltasi tulevia ärsykkeitä.

Tasapainossa olevana herkkänä voit yksinkertaisesti elää parasta elämääsi.

Kiitos että luit kirjoitelmani Kolme asiaa, jotka antavat tasapainoa herkälle. Jos haluat, voit käydä lukemassa aikaisemman kirjoitukseni, Herkkyytesi on kauneinta, mitä sinulla on, TÄSTÄ.

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää