Kuinka voit opetella näkemään herkkyyden positiiviset puolet?

Posted on 4 helmikuun, 2020Kommentit pois päältä artikkelissa Kuinka voit opetella näkemään herkkyyden positiiviset puolet?

Koska herkkyys vielä tänä päivänäkin usein rinnastetaan negatiivisiin asioihin, haluan nyt nostaa muutaman positiivisen seikan tästä luonteenpiirteestä, joka on noin joka viidennellä ihmisellä ja eläimellä ympäri maapallon. Tämän vuoksi haluan kertoa sinulle, kuinka voit opetella näkemään herkkyyden positiiviset puolet.

Kuinka voit opetella näkemään herkkyyden positiiviset puolet?

Herkkyys on luonteenpiirre, jota on totuttu piilottamaan tai muuttamaan itsessään, koska on tuntenut olevansa liian herkkä, vääränlainen tai heikko ihminen sen vuoksi.

Mutta mitäpä, jos herkkyydestä onkin vain hyötyä? Jos vain opimme hyväksymään sen avoimin mielin ja käyttämään sen positiivisia puolia kaikella sillä potentiaalilla mitä meissä kaikissa on.

Mitäpä, jos meidän herkkien onkin aika nousta ja olla ylpeitä itsestämme, sen sijaan, että yritämme peitellä tai jaksaa muiden mukana.

Mitäpä, jos sinulla onkin jotain, jota voit oppia arvostamaan ja käyttämään voimavaranasi?

Mitä kaikkea me herkät osaammekaan

  • Olemme usein hyvin luovia ja rakastamme luoda asioita. Usein luovuus rinnastetaan johonkin konkreettiseen tekemiseen, kuten taiteen tai musiikin tekemiseen, mutta itse näen, että luovuus on niin paljon enemmän.

Voit olla luova tekemään mitä tahansa kuten luoda kauniin ympäristön, suunnitella kurssin, kirjoittaa kirjan, laulun tai vaikka luoda tunnelmaa, missä vain oletkin.

  • Osaamme ajatella ”outside the box”. Juurikin tämä on meille herkille usein luontaista, koska olemme luovia ja osaamme luonnostaan nähdä ratkaisuja ja toisenlaisia keinoja.

Koska luovuuden täytyy päästä virtaamaan, on tärkeää, että löydämme oman tapamme luoda. Muutoin olemme nopeasti luomassa itsellemme ongelmia, joita voimme ratkoa.

Aivomme rakastaa ongelmanratkaisua ja jos me emme anna aivoillemme työtä ne luovat meille ongelman ja tämä on todella tärkeää tiedostaa. Joten mieti, mikä on sinulle omin tapa luoda jotain. Pysähdy hetkeksi miettimään tätä asiaa.

  • Olemme nopeita ajatuksissamme joskus toiset ihmiset voivat kokea, että hypimme asiasta toiseen, eivätkä he pysy mukanamme. Meille on täysin luontaista se, että saamme idean ja yhtäkkiä olemme jo miettimässä uutta ideaa.

Hankalaksi tilanne menee, kun toiset ihmiset eivät kerkeä edes sisäistää ensimmäistä ideaamme, kun saatamme heittää ilmaan toisen ja kolmannenkin.

Olemme todella hyviä myös näissä asioissa

  • Nautimme elämästä koska tunnemme paljon ja isosti ovat myös kokemamme huiput korkeita. Useimmat meistä kokee nautintoa eri asioista, koska olemme kaikki erilaisia myös erityisherkkinä.

Toiset rakastavat kosketusta, kontaktia hevosten (eläinten) kanssa, läheisyyttä, aurinkoa, merta ja sisällämme aivan, kuplii onnesta ja nautinnosta.

Vaikuttaakin siltä, että meillä kaikilla on joko yksi tai kaksikin vahvempaa aistia voimme esimerkiksi rakastaa katsella kauniita asioita tai kuunnella musiikkia (toisaalta herkkyytemme saa tämän aistin negatiivisessa tilanteessa aiheuttamaan ärsytystä).

Vaikuttaa myös siltä, että meillä herkillä on enemmän parametrejä, joilla otamme vastaan enemmän signaaleja ja tämän vuoksi myös nautimme asioista isommin.

Alamäet ovat kuitenkin syvempiä, kuin muilla, mutta mitäpä jos vain hyväksyisit ne ja opettelisi nauttimaan myös niistä ja kysymyään itseltäsi, kuinka voit opetella näkemään herkkyyden positiiviset puolet?

Tarkoitan, että kun aistisi aiheuttaa sinulle väsymystä ja ärtymystä kysyt itseltäsi, voinko nauttia myös tästä. Kun ajatuksesi keskittyvät tunteen negatiivisuuteen siitä on paljon vaikeampi irtaantua kuin siitä, että keksityt ajattelemaan positiivisesti.

Keskity nauttimaan kaikista aisteistasi ja tunteistasi, koko elämästäsi.

  • Näemme mahdollisuuksia joka asiassa. Toisaalta me herkät olemme mestareita kääntämään ja vääntämään jokaista asiaa ja toisaalta näemme jokaisen skenaarion eri nyanssit ja mahdollisuudet.

Tämä kääntäminen ja vääntäminen voidaan tulkita kiertelemisenä ja turhana jauhamisena mutta näen, että tämä on positiivinen piirre. Koska osaamme ajatella raamien ulkopuolelta, näemme enemmän mahdollisuuksia ja sen vuosi näemme myös eri tapoja toimia.

Joskus tuntuu, ettemme itsekään tiedä mitä haluamme ja silloin on tärkeää kuunnella itseämme ja luottaa intuitioomme. Olemme erittäin taitavia häviämään omaan pieneen kuplaamme ja analysoimaan loputtomiin, jos emme luota intuitioomme.

Toisaalta olemme taitavia sovittelijoita, koska osaamme asettua toisten asemaan ja saamaan myös toiset ihmiset ymmärtämään toisiaan, olivat he sitten herkkiä tai ei.

Toinen asia mistä usein soimaamme itseämme on, ettemme osaa pitää puoliamme vaan muutamme mielipidettä toisten ihmisten mukana.

Ajattele, jos tämäkään ei pidä paikkaansa, olet vain taitava ajattelemaan asiaa monelta kantilta ja sen vuoksi voit muuttaa mieltäsi. Oletkin henkilö, joka aina näkee uusia mahdollisuuksia ja ratkaisuja asioihin. Eihän se voi olla huono asia.

Mitä valitsisin tämän tunteen tilalle, jotta elämäni olisi helpompaa ja hauskempaa?

Olemme tietoisia eri asioista, ja tietoisuutemme eli intuitiomme on vahva, jos vain keskitymme kuuntelemaan sitä. Onneksi tätä voi myös harjoitella. Usein riittää, että pysähdyt ja todella kuuntelet sitä.

Mieti, mikä sinulle toimii. Intuitiolla ei ole omaa historiaa, se vain tietää. Voit myös parantaa itseluottamustasi intuition harjoittamisella.

Kun kuuntelet intuitiota ja opit luottamaan siihen, et enää ajattele, että muut tietävät paremmin, kuin sinä. Intuitiosi tietää mitä sinä haluat ja mitä sinä tarvitset ja kun kuuntelet sitä ja luotat siihen, itseluottamuksesi kasvaa ja sen mukana myös itsetuntosi paranee.

Usein voimme luulla, että me olemme vääränlaisia ja pidämme yllä julkisivua tai emme sano mitä olemme mieltä asioista, koska olemme saaneet oppia, ettemme voi tehdä niin tai näin.

Ajattele, jos teemme jotain mitä sisimmässämme tunnemme, ettemme halua tehdä ja se onkin meidän intuitiomme, joka kertoo, että tämä ei ole sinulle hyväksi.

Usein tunnemme asioiden energiat keveinä tai raskaina. Elämästä tulee niin paljon hauskempaa, kun uskallamme luottaa intuitioomme ja voimme kasvattaa itsevarmuuttamme. Näe tämäkin asia positiivisena etuna, siinä ei ole mitään raskasta tai huonoa.

Ja muista, kaikki tuntemuksesi eivät välttämättä kuulu sinulle, ne voivat olla jonkun muun henkilön energioita, johon sinä reagoit. Pysähdy ja mieti, kuuluuko tämä tunne minulle vai onko se jonkun muun tunne.

Herkkinä olemme myös nopeita pääsemään pois eri energioista ja muuttamaan mielialaamme. Tämäkin on hyvä tiedostaa ja muistaa, kun mieliala heittelee. Ihan yhtä helposti, kuin jouduin tähän mielialaan, pääsen siitä pois ja voi päästää irti tunteesta ja valita jotain muuta.

Ajattele, jos erityisherkkyytesi onkin suurin lahja minkä koskaan olet saanut

Tunnistitko itsessäsi näitä piirteitä tai saitko ahaa- elämyksen jostain esille tulleesta asiasta? Käy lukemassa postaus herkkyys ei ole sairaus täältä