Kumpaan sinä keskityt, kauneuteen vai kauheuteen?

Elämän voi elää monella tapaa ja kuka oikeastaan voi olla sanomassa, miten sen elää oikein tai edes miten sen elää väärin. Se, mikä ratkaisee on sinun valintasi ja se, että tunnet olevasi tyytyväinen ratkaisuihisi ja siihen, millainen elämäsi on.

Suurin asia, jolla voi vaikuttaa omaan elämääsi on se, että pysähdyt pohtimaan, miten itse näet maailmasi, keskitytkö sen kauneuteen vai kauheuteen? Tarkoitan tällä kysymyksellä sitä, että näetkö elämän positiivisten vai negatiivisten ajatusten kautta, koska tiedäthän, että se, mihin keskityt se kyllä lisääntyy. Oli se sitten positiivisuus tai negatiivisuus.

Kumpaan sinä keskityt, kauneuteen vai kauheuteen?

Jokainen ihminen tuntee ajoittain maailman kauheuden ja asiat tuntuvat raskailta kantaa. Tunnet itsesi väsyneeksi ja etkä saa mielestäsi aikaiseksi mitään tärkeää. Joillain ihmisillä nämä tuntemukset menevät useimmiten ohi nopeasti, mutta me herkät olemme erityisen herkkiä myös jumittamaan erilaisiin tilanteisiin ja tunnelmiin. Kun maailma tuntuu herkälle raskaalta se todellakin tuntuu ja paljon, jokaisessa solussamme.

Koska sinä herkkänä aistit ja koet maailman vahvemmin, kuin 80% maailman ihmisistä, ei ole kummallista, että myös negatiiviset aistimukset ja kokemukset vaikuttavat sinuun vahvasti. Olennaista hyvinvointisi kannalta on kuitenkin se, että osaat myös nähdä maailman kauneuden ja nauttia siitä, koska muuten maailman kauheus vie sinun kaikki voimavarasi.

Se, että osaa keskittää huomionsa maailman kauneuteen ja luottaa siihen, että kaikki aina päättyy hyvin, ei mielestäni ole lainkaan sinisilmäistä tai naiivia. Kun keskityt kaikkeen siihen, mikä elämässäsi ja maailmassa on hyvin saat niin paljon enemmän kuin silloin kun näet kaiken mustana ja raskaana.

Miten maailman voi opetella näkemään kauniina ja hyvänä

Kun keskittyy asioihin, jotka ovat hyviä ja hyvin sinun elämässäsi saat niistä hyvänolontunteita ja iloa. Tämähän ei nyt tarkoita sitä, että täysin ummistat silmäsi maailman realiteeteille, vaan sitä, että tiedostat kyllä kaiken epäoikeudenmukaisuuden, vääryyden ja kauheuden, muttet anna sen hallita mieltäsi.

Se, että pysähtyy joka päivä miettimään, mikä elämässäsi on hyvin ja mistä olet kiitollinen auttaa sinua näkemään maailman positiivisemmin.

Herkkyytesi on suurena apuna, kun käytät sitä positiivisten asioiden huomaamiseen. Sen avulla voit todella aitia ja kokea paljon kaunautta ympärilläsi, kunhan vain keskityt niiden näkemiseen.

Alkuun tämä voi tuntua hieman vaikealta ja teennäiseltä, varsinkin jos olet pitkään keskittynyt kaikkeen siihen mikä ei toimi elämässäsi. Mutta ajan kanssa tulet kyllä huomaamaan eron, lupaan sen.

Edelleenkin sinulla tulee olemaan päiviä jolloin kaikki on vaan raskasta ja mustaa, mutta muistathan silloin, että näin sen tuleekin olla. Ei kukaan voi aina olla hyvällä mielellä, eikä tarvistekkaan. Muistahtan kuitenkin, että loppujen lopuksi, kaikki on ihan hyvin.

Kiitos, että luit kirjoitelmani, Kumpaan sinä keskityt, kauneuteen vai kauheuteen? Jos haluat, voit käydä lukemassa aikaisemman kirjoitukseni Uskotko, että jokainen ihminen voi valita onnellisuuden TÄSTÄ.

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää