Kun pää on täynnä ja sydän tyhjää lyö…

Ihanaakin ihanampi Eppujen laulu kaipauksesta.

Tässä tapauksessa haluan puhua siitä, miten herkkänä voit tuntea pääsi olevan liian täynnä kaikkea, ajatuksia, tunteita ja purkamattomia kokemuksia. Silloin, kun herkkänä väsyt etkä pääse palautumaan voi sinusta kuoriutua oikea tunteeton paskiainen. Tämä ei johdu siitä, että sinusta tulee kylmä ihminen, mutta kun kaikkea on liikaa, suljet automaattisesti herkkyyden itsessäsi ja tilalle tulee jotain muuta.

On kuitenkin tapoja, joiden avulla voit estää tilanteet, jolloin alat toimimaan häikäilemättömästi ja tunteettomasti itseäsi ja toisia kohtaan.

Kun pää on täynnä ja sydän tyhjää lyö…

Me herkät olemme useimmiten ja suurimman osan ajastamme todella empaattisia ja tunteellisia ihmisiä. Osaamme asettua toisten ihmisten tilanteisiin ja myötäelämme toisten elämän käänteissä ja tapahtumissa. Tämä on todella ihana piirre, joka voi antaa paljon hyvää, mutta samalla se vie todella paljon energiaa. Kun energiamme valuu poispäin itsestämme olemme kokoajan vaarassa väsyä ja uupua.

Vaikka laillani rakastaisit ihmisten kanssa kanssakäymistä ja olet kova touhuamaan on sinullakin rajasi siihen, kuinka paljon jaksat väsymättä. Olet varmasti itsekin joskus huomannut väsyneenä, kuinka ihmiset ja varsinkin ne läheisimmät alkavat ärsyttää. Et oikein jaksa kuunnella heidän asioitaan ja pahimmillaan heidän huolensa kuulostavat vain turhalta kitinältä.

Joskus voi tulla tilanteita jolloin olet vain niin tyhjä energiasta, ettet enää pysty ottamaan vastaan yhtään enempää. Olet antanut niin paljon energiaa itsestäsi saamatta sitä takaisin, että olet joutunut sulkemaan oman herkän puolesi jaksaaksesi. Tilalle on valitettavasti tullut jotain ei niin kaunista, se on kylmää ja karkeaa, tunteetonta ja kitkerää.

Mutta sen ei tarvitse jäädä sinuun kun tiedät miten ehkäiset tilanteen syntymistä.

Miten voit pitää huolen siitä, ettet väsy liikaa

Se, että opettelet kuuntelemaan itseäsi on todella tarpeellista, jotta pysyt pehmeänä, empaattisena ja vastaanottavaisena. Pidä huoli omasta energiatasapainosta ja siitä, että todella kuuntelet kehoasi ja mieltäsi silloin kun se alkaa varoittelemaan. Voit havainnoillistaa tätä vaikka siihen, että öljyvalo alkaa palamaan autossasi. Mitä silloin teet, jatkatko matkaasi siitä huolimatta vai huolehditko siitä, että auto saa huoltoa?

Itse olen opetellut monen mutkan kautta kuuntelemaan ja havainnoimaan omaa hälytysjärjestelmääni ja sitä, miten se aika ajoin toimii. Silloin kun ollaan tilanteessa, että asiat alkavat ärsyttää pyrin pysähtymään ja kuuntelemaan itseäni jotta voisin tehdä pienenkin muutosliikkeen ennen kuin ollaan taas liian väsyneenä liikkeessä. Tunnistan tilanteen myös siitä, että minulla on tunne siitä, että kehossani on miljoona tuntosarvea, jotka ovat viritettyjä reagoimaan koko maailman tapahtumiin ja värähtelyihin.

Näinä hetkinä minulla ei oikeastaan ole muuta mahdollisuutta kuin keskittyä omaan palautumiseen. Pyrin hidastamaan tahtiani ja keskittymään oman kehon ja mielen rauhoittamiseen. Saatan ottaa päiväunet, lukea kirjaa tai vain olla itsekseni hetken. Joskus riittää ihan pieni hetki toisinaan taas menee useampi päivä ennen kuin energiavarastot ovat latautuneet.

Silloin kun sinä huomaat tarvitsevasi aikaa palautumiselle ota sitä. Ei ole kenenkään etu, että jatkat eteenpäin ja väsytät itsesi enemmän ja enemmän ja muutut lopulta todella häikäilemättömäksi ja ilkeäksi vain sen vuoksi, ettet lepää. Ja muista, että joskus sinun ei tarvitse edes levätä tai olla itseksesi viikkotolkulla ollaksesi taas tasapainossa. Vain se, että tiedostat oman tilasi ja annat itsellesi hetken aikaa hengähtää, voi riittää.

Muista, että kaikki on energiaa ja se mitä sinä annat eteenpäin on myös sitä mitä saat takaisin, eli pidäthän huolen siitä, että energiasi on positiivista ja hyvää.

Kiitos, että kävit lukemassa kirjoitelmani, Kun pää on täynnä ja sydän tyhjää lyö… jos haluat voi lukea myös aikaisemman kirjoitukseni, Sinä päätät oletko uhriutuva herkkä vai vahvasti herkkä TÄSTÄ.

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää