Mitäpä jos vain päättäsit, että tänään on hyvä päivä

On niin helppoa joutua negatiiviseen kierteeseen, jossa kaikki mitä teet on raskasta ja vaikeaa. Jokainen päivä on toisensa kopio, tunnet ettei sinulla ole voimia mihinkään ylimääräiseen ja jokainen velvollisuus tuntuu todella vaikealta toteuttaa. Kuulostaako tutulta?

Mutta onko tällaista pakko jatkaa loputtomiin vai voiko elämäsä tunnetilan muuttaa vaan päättämällä, että tänään on hyvä päivä.

Väitän, että voi.

Mitäpä jos vain päättäsit, että tänään on hyvä päivä

Niin moni meistä elää elämää, joka tuntuu välillä todella raskaalta ja välillä ihan kivalta. Mutta mitäpä jos päättäisitkin, että joka päivä onkin hyvä päivä siitä huolimatta mitä se tuo tulessaan.

Mitä voikaan tapahtua sinulle ja mielellesi, jos joka aamu herätessäsi keskityt hetken ajan ajatukseen siitä, että tuleva päivä on hyvä, etkä nouse sängystä ennenkuin tunnet tämä sisälläsi; nyt ON hyvä päivä.

Olen itse tätä ”harrastanut” jonkin aikaa ja voin kertoa, että toimii. Aikaisemmin nousin useimmiten ylös väsyneenä ja ärtyneenä, varsinkin jos koira oli se, joka minut herätti ja ennen kellon soimista. ARRGH!

Ei niin hyvä tapa herätä uuteen päivään.

Miten itse olen tätä ajatusta soveltanut arjessani

Yhtenä aamuna heräsinkin ajatukseen siitä,että tänään on hyvä päivä ja se todella oli hyvä päivä. Ei oikeastaan tapahtunut mitään kummempaa, mutta mielentila oli positiivinen ja virkeä koko päivän. Silloin päätin aloittaa tämän uuden rutiinin, jossa aloitan joka päivän ajatuksella siitä, että on hyvä päivä. Hulluinta tässä on se, että siitä lähtien minulla on ollut vain hyviä päiviä.

En todellakaan ole säästynyt vastoinkäymisiltä tai vaikeilta tilanteilta tänä aikana, mutta en ole antanut näiden määritellä päivääni tai tunnetilaani. Kun eteeni on tullut tilanne, jossa tavallisesti olen tuntenut päiväni menevän pilalle olenkin pysähtynyt kesken tilanteen ja miettinyt että kaikesta tästä huolimatta nyt on hyvä päivä ja todella tuntenutkin näin.

Vaikea tilanne tai vastoinkäyminen on näin ollut paljon helpompi ottaa vastaan ja olen päässyt siitä yli ilman jumeja ja märehtimisiä.

Kun päätät muuttaa näkökulmaasi maailmaan, se muuttuu enemmän kuin arvaatkaan

Kun teet tietoisen päätöksen siitä, että et enää anna negatiivisten ajatusten tai tapahtumien viedä aikaasi ja määritellä tunteitasi, muutat samalla koko näkökulman elämääsi ja maailmaasi.

Kun suurin ajatuksesi kokoajan on se, että on hyvä päivä, mitä ikinä eteen tuleekaan on niin paljon helpompaa suhtautua niihin ei niin mukaviin asioihin tai tapahtumiin, joita jokaisella kuitenkin elämässään on.

Se, että otat näinkin positiivisen ajatuksen niin kutsutuksi pääajatukseksesi ei tarkoita sitä, ettet enää koskaan tule tuntemaan negatiivisia tunteita. Ne varmasti valtaavat välillä mielesi, kuten aikaisemminkin.

Mutta se, ettet enää usko niihin totaalisina totuuksina tai anna niiden pilata päivääsi on se juttu. Kun pidät kiinni aamun ensimmäisestä ajatuksesta, tänään on hyvä päivä, huomaat senkin, että negatiiviset ajatuksesi ovat vain ajatuksia, mielesi tuotteita eli vaihtoehtoisia tapahtumakulkuja. Vain ottamalla vastaan jokaisen päivän sellaisena, kuin se sinulle annetaan, voit oikeasti tietää, mitä se tuo tullessaan, unohtamatta pääajatusta;

Tänään on hyvä päivä

Kiitos, että kävit lukemassa kirjoitelmani, Mitäpä jos vain päättäisit, että tänään on hyvä päivä. Jos haluat, voit käydä lukemassa aikaisemman kirjoitukseni, Uskotko, että jokainen ihminen voi valita onnellisuuden TÄSTÄ.

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää