Miten SOMEn ja herkkyyden yhteensovittaminen onnistuu sinulta?

SOME eli sosiaalinen media, tämä sanahirviö, joka sisältää kaiken verkkoviestintäympäristöissä tapahtuvan viestinnän. Some ei nuku koskaan, vaan tuottaa sisältöä 24/7, joka päivä. On facebookia, instagramia, snapchatia, tiktokia jne jne JNE.

Some koukuttaa helposti ja sen ääressä voi kuluttaa paljonkin aikaa, ihan huomaamattaan. Mutta miten some vaikuttaa meihin herkkiin?

Miten SOMEn ja herkkyyden yhteensovittaminen onnistuu sinulta?

Oletko koskaan miettinyt, miten somemaailma vaikuttaa mielenlaatuusi tai kuinka se väsyttää herkkiä aistejasi?

Suurin osa some- maailman julkaisuista ovat kauniita kuvia. Jokainen haluaa näyttää parhaat puolensa ja moni julkaisee myös kaiken sen, mitä milloinkin tekee. Ihmiset kommentoivat julkaisuja ja voit löytää hengenheimolaisia, joita et uskonut olevankaan.

Toisaalta voit törmätä tässä maailmassa kaikenlaisiin julkaisuihin ja ihmisten kommentointi ei aina ole hyvien tapojen mukaista.

Miten me herkät, jotka omaamme aivot ja hermoston, joka reagoi tavallista herkemmin kaikkiin ärsykkeisiin selviämme tämän virtuaalisen maailman, joka pahimmillaan voi aiheuttaa paljonkin huonommuudentunteita, ahdistusta ja jopa stressiä?

SOME; hyvä renki mutta huono isäntä

Positiivista somessa on tietenkin se, että voit saada sieltä inspiraatiota, vinkkejä, lohtua, kannustusta, ystäviä, positiivista palautetta jne.

Herkkänä olet kuitenkin todella altis väsyttämään mielesi somessa. Postauksien jatkuva virta voi olla koukuttavaa ja huomaamattasi olet käyttänyt monta tuntia päivästäsi tämän parissa. Herkkä mielesi on saanut niin näkö, kuulo ja tunneärsykkeitä moninkertaisesti siihen määrään, mitä se olisi saanut jos olisit tehnyt jotain ihan muuta.

Jos olet empaattinen henkilö huomaat (tai et huomaa) eläväsi mukana ihmisen postauksissa ja heidän tunnetiloissaan.

Onko ihme, että tunnet väsyväsi?

Sanoisin, että some on hyvä renki, mutta huono isäntä. Silloin, kun tiedostat oman herkkyytesi ja sen, kuinka nopeasti voimavarasi voivat kulua somessa, kehoittaisin sinua vähentämään siellä olemista.

Miten voit yhteensovittaa herkkyytesi ja somen

Jos huomaat olevasi jatkuvasti vähän väsynyt ja tunnet että aikasi ei tahdo riittää oikein minkään tekemiseen pyytäsin sinua miettimään omaa somekäyttäytymistä.

Voit yllättyä siitä, miten paljon aikaasi kuluu jatkuvan postausvirran selaamiseen ja videoiden katselemiseen.

Pohdi, millainen somen käyttäjä sinä olet ja mieti olisiko sinulla aihetta vähentää somen käyttöä.

Herkkyys on ihmisessä sisäänrakennettua ja sinun on käytännössä mahdotonta estää sisäisten ja ulkoisten ärsykkeiden vaikutuksia aivoihisi ja hermostoosi. Ainoa keino on tietoisesti vähentää tilanteita, joissa näitä tulee liikaa.

Sen sijaan, että vähennät aikaasi tästä oikeasta maailmasta voisit vähentää viettämääsi aikaa virtuaalimaailmassa.

Kun annat itsellesi ja aisteillesi mahdollisuuden muuhun, kuin somen seuraamiseen, tulet huomaamaan, kuinka paljon enemmän saat aikaiseksi omassa elämässäsi, ilman että vertaat itseäsi muihin. Aistisi saavat levätä jatkuvalta postauksienvirralta ja sinun ei enää tarvitse potea huonommudentunteita, koska ”kaikki muut ovat niin aikaansaavia”.

Kiitos, että luit kirjoitelmani, Miten SOMEn ja herkkyyden yhteensovittaminen onnistuu sinulta? Jos haluat, voit käydä lukemassa aikaisemman kirjoitukseni, Millaisia reaktioita herkkyys sinussa aiheuttaa ja miksi, TÄSTÄ.

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää