Neljä asiaa, jotka auttavat sinua herkkä

Me herkät olemme usein aivan liian ankaria itseämme kohtaan ja olemme tottuneet piilottamaan herkkyytemme, koska se koetaan huonoksi luonteenpiirteeksi. Tämähän ei tietenkään pidä paikkaansa vaan on etenkin Suomessa, historian ja yhteisön muokkaamia harhaluuloja, joihin olemme itsekin alkaneet uskoa.

On kuitenkin meistä itsestämme kiinni, miten suhtaudumme omaan herkkyyteemme. Jos koet herkkyyden painolastina ja annat sen rajoittaa omaa elämääsi, se varmasti on suuri elämänlaatua huonontava piirre sinussa.

Mutta jos suhtaudut herkkyyteesi enemmän positiivisesti hyväksymällä tämän piirteen itsessäsi ja huolehtien itsestäsi, tulet huomaamaan, että se onkin yksi suurimmista lahjoista, joita olet saanut, elämäsi lisäksi.

Neljä asiaa, jotka auttavat sinua herkkä

On olemassa neljä asiaa, joiden harjoittaminen helpottaa herkän ihmisen elämää ja eteenkin elämää herkkyyden kanssa. Nämä neljä asiaa ovat amerikkalaisen psykologian tohtorin ja psykoterapeutin sekä Highly Sensitive Person nimikkeen luoneen, Elaine Aronin, käsialaa. Hänen mukaansa ne voivat olla jokaisen herkän apuna, koko elämän ajan.

1. Itsetuntemuksen parantaminen

Opettele ymmärtämään itseäsi ja herkkyyttäsi sekä kuuntelemaan kehoasi ja sen tarpeita

2. Uudelleen arviointi

Sinun tulee uudelleen arvioida menneisyytesi jolloin sinä itse tai kukaan muukaan ei ymmärtänyt herkkyydestäsi johtuvaa käyttäytymistäsi

3. Parantuminen menneisyyden tapahtumista

Anna itsellesi mahdollisuuus parantaa omat haavasi ja päästää esiin ne tukahdetut tunteet joita et kyennyt käsittelemään herkkänä lapsena

4. Sinun lähestymistapasi maailmaan

Olet tarpeellinen tässä maailmassa ja sen vuoksi sinun tulisi opetella tasapainottamaan oma energiasi sekä antaa itsellesi tarpeeksi aikaa palautumiseen, jotta voisit hyvin.

Miten lähteä liikkeelle näiden neljän asian kanssa

Suosittelisin, että aloitat matkasi kohti hyvinvoivaa herkkän ihmisen elämää niin, että tutustut itseesi ja herkkyyteesi perinpohjin. Mieti, miten käyttäydyt eri tilanteissa ja miten herkkyytesi tähän vaikuttaa. Tämän jälkeen tulet huomaamaan, että asiat alkavat rullaamaan omalla painollaan.

Joskus voi olla tarpeen ottaa avuksi ulkopuolista apua. Varsinkin jos menneisyydessäsi on traumaattisia kokemuksia.

Yksi hyvä vinkki on se, ettet ole liian tuomitsevainen itseäsi tai toisia kohtaan, kun uudellen arvioit omaa menneisyttäsi. Ajattele ennemmin, ettet sinä tai kukaan muukaan välttämättä ymmärtänyt herkkyyttäsi silloin ja sen vuoksi asiat menivät kuten ne menivät. Anna itsellesi mahdollisuus antaa anteeksi ja näin parantua.

Se, että juuri sinä olet syntynyt herkäksi tähän maailmaan ei ole sattumaa, sillä on tarkoituksensa

Uskon, että jokainen ihminen syntyy tänne tarkoituksella. Jokainen meistä on saanut lahjaksi erilaisia piirteitä ja olemme ainutlaatuisia sellaisina, kuin olemme. Se, että juuri sinä olet herkkä on yksi niistä piirteistä, joka tekee sinut sinuksi.

Herkkyyden kanssa eläminen on niin paljon helpompaa, kun sen hyväksyy itsessään. Kun tämän jälkeen vielä opettelee huolehtimaan itsestään tavalla joka auttaa sinua palautumaan tulet huomaamaan kuinka paljon hienoa ja kaunista ympärilläsi onkaan.

Ja muistathan sen, ettei kukaan muu kuin sinä voi määritellä kuka ja millainen sinä olet, koska kukaan muu ei tunne sinua niinkuin sinä tunnet. Älä siis usko siihen, mitä sinulle on sanottu aikaisemmin. Älä usko sanoihin, jotka ovat sinua satuttaneet ja pyri katsomaan maailmaa uudestaan herkkyytesi kautta, ilman pelkoa tai huonommuden tunnetta.

Kiitos, että luit kirjoitelmani, Neljä asiaa, jotka auttavat sinua herkkä. Jos haluat voit käydä lukemassa aikaisemman kirjoitukseni, Kolma asiaa, jotka antavat tasapainoa herkälle TÄSTÄ

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää