Oletko täysin sinut oman herkkyytesi kanssa?

Posted on 24 kesäkuun, 2020Kommentit pois päältä artikkelissa Oletko täysin sinut oman herkkyytesi kanssa?

Herkkyyteen kuuluu niin paljon erilaisia piirteitä. Toisien piirteiden kanssa on helppo tulla toimeen ja hyväksyä ne itsessään, mutta toiset piirteet ovat sitten niitä, joiden kanssa joudutaan tekemään enemmän työtä, jotta niiden kanssa eläminen olisi helppoa ja tasapainoista. Mitä tällaiset piirteet voivat olla ja miten niiden kanssa oppii tulemaan toimeen?

Oletko täysin sinut oman herkkyytesi kanssa?

Kun ymmärtää oman herkkyytensä on ensimmäinen tunne usein helpotus. Oivallat, ettet olekaan vääränlainen tai epäonnistunut versio ihmisestä vaan olet tunteva ja aisitiva ihminen, joka on saanut lahjoista parhaan; herkkyyden.

Kun ymmärrät herkkyyden itsessäsi ja sen hienot ominaisuudet, niin moni asia saa uuden merkityksen. Herkkyydessäsi on kuitenkin vielä se vaikea puoli, se, joka saa sinut ajoittain romahtamaan ja vie ajatuksesi takaisin sinne, missä koet olevasi huonommin rakennettu versio ihmisestä. Tunnistatko tämän tunteen?

Mikä tämä vaikea puoli sitten on? Uskon että se voi vaihdella ihmisestä toisille, koska olemmehan kaikki ainutlaatuisella tavalla rakennettuja. Yhteistä sille on kuitenkin se, että se saa meidät herkät takaisin uskomukseen siitä, ettemme riitä tai ettemme ole tarpeeksi. Usein ne näyttäytyvät ärtymyksenä, kiukkuna, suuttumuksena tai huonommuuden tunteena.

Aina ne johtuvat siitä, ettemme ole saaneet riittävästi aikaa palautumiselle ja että sisäinen järjestelmämme on ollut liian kovilla aivan liian pitkään.

Olet saanut syntymälahjan vailla vertaa

Se, että on syntynyt herkäksi on todellakin suuri lahja.

Me herkät olemme aikojen alusta olleet niitä, joilla on ollut tärkeä tehtävä laumassa, olemme herkkien aistejemme vuoksi olleet niitä, jotka ovat herkeämättä tarkkailleet ympäristöään, jotteivat pedot tai muut vaarat pääsisivät yllättämään.

Aikojen saatossa tämä piirre on sitten jäänyt vähemmälle huomiolle ja ympäristömme on jopa alkanut pitämään herkkyyttä huonona piirteenä. Todellisuudessa herkkyys on luonteenpiirteenä huono vain silloin, kun ihmisen tulisi olla suorittava kone ilman mitään tunteita.

Tasapainoista elämää herkkyyden kanssa

Jos ja kun haluat elää tasapainoista elämää herkkyyttäsi kunnioittaein sinun tulee tehdä ainakin nämä asiat:

  • Huolehdi riittävästä unesta; nukkuminen on meille herkille enemmän, kuin tarpeellista. Väsyneenä aitimme ylivirittyvät ja se aiheuttaa ärtymystä.
  • Ota aikaa itsellesi; Me herkät tarvitsemme omaa aikaa palautuaksemme, olimme sitten sisään- tai ulospäinsuuntautuneita.
  • Hyväksy se, ettet ole täydessä iskussa joka päivä. Herkkyytesi aiheuttaa sen, että olet toisina päivinä vahva ja toisina päivinä se märkä rätti, joka ei saa mitään aikaan. Kun hyväksyt sen ja elät sen mukaan, saat paljon enemmän hyvää aikaan.

Itselleni tämä viimeinen kohta on ollut vaikeinta hyväksyä. Se, etten ole joka päivä täydessä iskussa ja ettei silloin ole mitään järkeä yrittää puskea eteenpäin.

Nämä niin kutsutut pienet romahtamiset tulevat usein intensiivisten päivien jälkimaininkeina, esimerkiksi kun olet muutaman päivän ollut tiiviisti sosiaalisissa kontakteissa, tehnyt intensiivisesti työtä tai vaikka vain kotiaskareita.

Itsestään huolehtimien, riittävä uni ja palautuminen sillä tavoin, jona se parhaiten sinulle sopii. Nämä ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan ne tavat, joiden avulla ne huonoimmat puolet herkkyydessä ovat voitettavissa.

Kun huomaat, että alat olemaan kiukkuinen, väsynyt, puhut itsellesi taas turhan armottomasti, pysähdy, ota aikaa itsellesi, nuku ja palaudu. Tämän jälkeen voit taas nauttia siitä, että olet herkkä.

Kiitos, että kävit lukemassa kirjoitelmani, Oletko täysin sinut herkkyytesi kanssa? Jos haluat, voit käydä lukemassa aikaisemman kirjoitukseni ihana herkkä, olet täydellinen juuri tuollaisena, täältä.