Pitäisikö meidän aloittaa herkkyytemme ylistäminen?

Posted on 31 tammikuun, 2020Kommentit pois päältä artikkelissa Pitäisikö meidän aloittaa herkkyytemme ylistäminen?

Usein herkkyydestä kuulee puhuttavan hieman negatiiviseen sävyyn. Mutta onko pakko olla niin, tai edes hyväksyä se. Vai onko meidän jo aika kysyä itseltämme, kestänkö enää negatiivista asennetta tai puhetta herkkyydestä, vai pitäsikö meidän aloittaa herkkyytemme ylistäminen?

Herkkyyteen liittyy kuitenkin niin paljon hienoja asioita, joita ilman ainakaan minä en tahtoisi olla.

Pitäisikö meidän aloittaa herkkyytemme ylistäminen?

Herkkänä voi keskittyä enemmän sen tuomiin ongelmiin ja rajoituksiin arkipäivässä ja toisten suusta voi kuulla olevansa liian sitä tai tätä, vääränlainen.

Mutta mitäpä, jos tästä päivästä alkaen keskityttäisiinkin ainoastaan herkkyyden positiivisiin ominaisuuksiin. Koska kuitenkin, kun oikein ajatellaan, mehän olemme täydellisiä juuri tällaisina, kuin olemme.

Vaikka joku tulisi minun luokseni minun synkimmällä herkkyydestäni johtuvalla hetkellä ja lupaisi taikoa pois herkkyyteni en suostuisi siihen. Koska minun kuuluu olla herkkä, se on osa minua, olemistani.  Piirre, jonka haluan pitää, joka määrittelee sen, kuka olen.

Mitä kaikkea hyvää herkkyys tuo elämääsi

Herkkyyden yksi suurimpia ylistyksen aiheita on se, että parhaimmillaan se rikastuttaa ja parantaa elämänlaatuamme. Me herkät olemme varustettuja luovalla ja rikkaalla mielellä, joka voi synnyttää ideoita ja auttaa meitä tekemään oikeita päätöksiä.

Meillä on myös erittäin hyvä mielikuvitus ja osaamme todellakin käyttää sitä. Monta asiaa jo heti alkuun, josta olla ylpeä.

Parasta herkkyydessä on kuitenkin se, että voit kokea niin paljon onnea sydämessäsi. Kun olet oikeasti iloinen ja onnellinen ja se tuntuu vatsassasi asti. Tunnemme asiat syvällisesti ja sisäinen elämämme on niin suurta, ettemme olisi valmiita luopumaan siitä mistään hinnasta.

Voimme kokea paljon värejä ja tunteita, aivomme rekisteröivät ja kuvaavat kaiken esimerkiksi luonnon kauneuden ja voimme saada suuren liikutuksen tai nautinnon tunteen vain katsomalla valokuvia. Kuulomme on usein tarkka, meillä ei niin sanotusti ole filtteriä ja se voi olla hyvä asia.

Olemme myös hyviä huomaamaan yksityiskohtia niin ympäristössämme kuin kohtaamissamme ihmisissä.

Meillä on myös vahva ongelmanratkaisukyky ja usein voimme nähdä jo etukäteen, jos jokin tulle epäonnistumaan ja samalla miettimään jo uutta ratkaisua asiaan tai tilanteeseen. Eli korjaamme virheen, ennen kuin se on edes syntynyt.

Muita ylistyksen arvoisia asioita herkkyydessä on meidän empaattisuutemme. Olemme todella hyviä tuntemaan ja näkemään toisten ihmisten tunnetiloja ja osaamme useimmiten luonnostamme olla avuksi toiselle, tuomitsematta, ymmärtämällä.

Kauneinta herkkyydessä on mielestäni kuitenkin se, että liikutumme kokemistamme asioista, aidosti ja tunteella.

Eikö sinunkin mielestäsi olisin jo aika nähdä herkkyys muunakin, kuin heikkoutena tai negatiivisena luonteenpiirteenä? Pitäisikö meidän aloittaa herkkyytemme ylistäminen ja nauttia kaikesta siitä hyvästä, mitä se tuo mukanaan.

Muutama ylistämisen arvoinen asia herkkyydessä

  • Viihdytkö omassa seurassasi?

Hyvä jos viihdyt, koska tärkein ihmissuhde, joka sinulla koskaan tulee olemaan, on se, joka sinulla on itsesi kanssa. Usein herkät ihmiset saattavat puuhailla tuntikausia itsekseen huomaamatta ajankulua. Tämä johtuu meidän rikkaasta sisäisestä elämästämme, joka saa meidät viihtymään itseksemme tuntematta itseämme yksinäisiksi.

  • Oletko nopea ratkaisemaan ongelmia tai saamaan ideoita?

Ideamme ovat useimmiten hyviä, toimivia ja ainutlaatuisia. Kun kollegamme vielä yrittävät keksiä syytä ilmenneeseen ongelmaan työpaikallamme olemme useimmiten jo keksineet kolme ratkaisua ongelmaan.

Kun olemme oikeanlaisessa ympäristössä, luovuutemme pääsee kukkimaan. Usein olemme myös se henkilö, joka osaa herättää keskusteluun eloa ja saada vauhtia ja eloa toisiin ihmisiin.

  • Huomaatko toisten ihmisten tarpeet?

Oletko se ystävä, jolle muut soittavat, kun on ollut kurja päivä? Meidän ainutlaatuiset ja herkät tuntosarvemme saavat aikaan sen, että tunnemme toisten ihmisten tunnetilat ja huomioimme ne. Tämä on tärkeä ominaisuus etenkin, kun teemme yhteistyötä toisten kansa.

Usein olemme eläneet luullen, että kaikki ihmiset toimivat näin, että jokainen ihminen on varustettu samanlaisilla tuntosarvilla, mutta näin ei ole. Eikö olekin mahtavaa, että juuri me herkät saimme tämänkin lahjan.

  • Oletko hyvä tekemään oikeita päätöksiä?

On olemassa myös tutkimusta siitä, että me herkät ihmiset käyttäydymme riskittömästi samalla kun olemme todella vastaanottavaisia kaikelle sille mitä ympärillämme tapahtuu.

Tämä aiheuttaa automaattisesti sen, että pysähdymme, työstämme kaiken sen mitä olemme tiedostaneet ja arvioimme tilanteen ennen kuin teemme päätöksen.Ja mitä parasta, useimmiten tämä päätös on se oikea.

  • Huomaatko koskaan istuvasi aamukahvilla ja tuntevasi elämäsi olevan täydellistä.
  • Tuletko onnesta soikeaksi, kun huomaat, että ruukussa oleva kasvi on vihdoin alkanut kukkimaan.

On olemassa jopa tutkimuksia siitä, että me herkät olemme tyytyväisempiä elämäämme kuin muut.

Tämä johtuu tietenkin siitä, että huomaamme pienet nyanssit ympäristössämme ja omaamme rikkaan sisäisen elämän. Kun olemme harmoniassa ja tasapainossa itsemme kanssa olemme todella tyytyväisiä elämäämme.

Eli pitäisikö meidän alkaa ylistämään herkkyyttämme? Mielestäni kyllä, koska se tuo elämäämme niin paljon hyvää ja kaunista, kun vain opimme hoitamaan itseämme ja herkkyyttämme.