Sinä herkkä ja kaunis ihminen, voit muuttaa maailmaa

Posted on 16 heinäkuun, 2020Kommentit pois päältä artikkelissa Sinä herkkä ja kaunis ihminen, voit muuttaa maailmaa

Joskus tuntuu, että maailma on ihan kamala paikka elää, ainakin näin herkkänä. Media luukuttaa järkyttäviä tapahtumia ja kohtaloita jatkuvalla syötöllä, politiikka on yhtä nälvimistä ja oman etuuden hakemista, ihmiset voivat somessa kohdella toisiaan todella rumasti, ilmasto ja maapallo on enemmän ja vähemmän tuhottu. Kaiken lisäksi joudumme elämään pandemian keskellä.

Miten maailmasta onkaan tullut näin kova paikka elää? Miksi me herkät ja pehmeämmän arvomaailman omaavat olemme ollet hiljaa niin kauan, aina vain ottaen vastaan enemmän ja enemmän kovuutta? Olemmeko menettäneet pelin, vai voisimmeko ajatella, että alkaa olemaan suuren muutoksen aika. Aika pehmeämmille arvoille, aika rakkaudelle, toisista välittämiselle, hyvinvoinnille ja hyville teoille.

Onko tämä edes mahdollista?

Sinä herkkä ja kaunis ihminen, voit muuttaa maailmaa

Herkkiä ihmisiä on ollut aina ja tulee aina olemaan. Viimeisten vuosikymmenten aikana herkkyys on nähty paljolti heikkoutena, suurimpana syynä näkisin tähän olevan sodat ja sen jälkeiset kovat aijat, silloin oli pakko olla kova, jotta selviäisi.

Mutta entä nyt, vuonna 2020, onko meillä oikeastaan enää mitään syytä piilotella herkkyytämme tai hävetä sen olemassaoloa? Eikö nyt viimein olisi aika nostaa herkkyys pois häpeä listalta ja opetella näkemään sen vahvuuden. Koska vahvuuttahan herkkyys parhaimmillaan on. Silloin, kun sen itse on itsessään hyväksynyt.

Kun opettelet elämään häpeämättä herkkyyttäsi, voit muutta maailmaa jossa elät. Kun olet sinut omat herkkyytesi kanssa ja kannat tämänkin luonteenpiirteen ylpeydellä, ei kukaan enää voi käyttää sitä sinua vastaan. Voit vastata jokaiseen ”oletpa sinä herkkä” kommenttiin; ”Kyllä olen herkkä ja ylpeä siitä”.

Kaikki lähtee siitä, ettet enää häpeä herkkyyttäsi

Uskon, että liian moni meistä herkistä on oppinut häpeämään ja piilottelemaan herkkyyttänsä. Kun on liian usein saanut kuulla negatiivisia kommentteja omasta herkkyydestään, on opetellut käyttäytymään ”ihmisten lailla” tilanteissa, joissa oma luontainen reaktio olisi tuomittavaa.

Häpeä onkin suuri asia meissä Suomalaisissa. Meidät on usein kasvatettu häpeän kulttuurissa, missä kaikki ”väärät” toimintatavat ovat häpeällisiä. Itkeminen varsinkin on todella häpeällistä, varsinkin juklisesti ja jos olet mies, se on jotain aivan luonnotonta. Vai onko?

Emmekö me kaikki ihmiset ole tuntevia olentoja, toiset enemmän ja toiset vähemmän. Me herkät olemme niitä enemmän tuntevia. Me aistimme, koemme ja tunnemme kaiken todella vahvasti. Se, mikä on meidän vahvin alueemme herkkyydessä, on yksilöllistä. Toisille ne ovat aistiärsytyksiä, toisille tunneärsytykset ja toisille kokemukset.

Miksi meidän pitäsi hävetä reaktioitamme, jotka ovat täysin luontaisia meille herkille?

Kun hyväksyy herkkyytensä ja sen, että omat reatiot asioihin ovat täysin luontaisia, tulee elämästä helpompaa. Itsetuntemuksen ja omien tuntemuksien kautta voit elää niin, että sinulla on hyvä olla. Kun kuuntelet itseäsi ja tarkkailet omia energiavarantojasi voit elää täysin tasapainoista elämää.

Se, ettei kaikilla ihmisillä ole kykyä arvostaa tai kohdata sinun herkkyyttäsi ei ole sinun ongelmasi. Se kertoo enemmän heistä, kuin sinusta ihmisenä.

Yksi ihminen kerrallaan kohti parempaa maailmaa

Oletko koskaan miettinyt sitä, mitä tapahtuisi, jos sinä olisit rohkeasti se, joka sisimässäsi olet. Mitä tapahtuisi, jos sinä omalla uskaltamisellasi saisit ympärillä olevat ihmiset olemaan juuri sellaisia, kuin he sisimmässään ovat.

Olisiko meillä herkillä uskallusta ja rohkeutta näyttää, että olemme juuri tällaisia, kuin olemme peittämättä sitä mitenkään? Onko mahdollista, että herkkä ihminen, joka julkisesti osaa näyttää herkkytensä, mitenkään sitä häpeämättä saa aikaiseksi ketjureaktion, jonka avulla saamme maailmaa hieman enemmän pehmeitä arvoja arvostavaksi?

Niin naiviilta, kuin tämä voi kuulostaakin, minä uskon tähän. Uskon siihen, että meissä jokaisessa on se voima, jos vain uskaltaudumme sen näyttämään, häpeilemättä.

Kiitos, että luit kirjoitelmani Sinä herkkä ja kaunis ihminen, voit muuttaa maailmaa. Jos haluat, voit käydä lukemassa aikaisemman kirjoitelmani, Pitäsikö meidän aloittaa herkkyytemme ylistäminen täältä.