Sinä päätät oletko uhriutuva herkkä vai vahvasti herkkä

Posted on 12 elokuun, 2020Kommentit pois päältä artikkelissa Sinä päätät oletko uhriutuva herkkä vai vahvasti herkkä

Herkkyys voi joskus tuntua aivan liikaa ja saa meidät tuntemaan itsemme voimattomiksi sen edessä. Kaikki se hyvä ja kaunis herkkyydessämme tuntuu vain raskaalta ja vaikealta, emmekä osaa suojautua ympäristöstämme tulevilta ärsykkeiltä tai pitää puoliamme.

Mitä tällaisissa tilanteissa voi tehdä? Voiko opetella uusia toimintatapoja, jotka auttavat pois hetkistä, kun tunnet, että koko maailmankaikkeus on sinua vastaan vai onko ainoa vaihtoehto kovettua ja kyynistyä ja uhriutua, ”koska ihmiset ovat pahoja ja maailma on paha”?

Sinä päätät oletko uhriutuva herkkä vai vahvasti herkkä

Jokainen ihminen oli herkkä tai ei tuntee joskus jäävänsä alakynteen elämän edessä. Liian monet vaastoinkäymiset tai se, että tulet toistamiseen huonosti kohdelluksi saa sinut siihen luuloon, että vika on sinussa, koska et ole riittävä tähän maailmaan.

Herkkyys sinussa on sisäänrakennettua. Se on yksi luonteenpiirteesi halusit tai et ja parasta mitä voit itsellesi tehdä on se, että tutustut herkkyyteesi ja hyväksyt sen itsessäsi.

Jos et hyväksy itseäsi sellaisenaan, on sinun myös vaikeaa hyväksyä toiset ihmiset sellaisina, kuin he ovat.

Silloin, kun herkkä ei tutustu itseensä ja omaan herkkyyteensä voi käydä niin, että kokee itsensä huonommaksi ja vääränlaiseksi. Suojellaksesi itseäsi pyrit kovettamaan itseäsi ja tämän seurauksena olet vaarassa kyynistyä tai uhriutua.

Uhriutumisella tarkoitan tässä yhteydessä sitä, että otat päällesi uhrin viitan, annat ihmisten kohdella sinua huonosti ja kävellä ylitsesi, koska et mielestäsi voi sille mitään herkkyytesi takia. Tai sitten lopetat elämisen, koska et voi tehdä sitä etkä tätä, koska olet herkkä äänille, hajuille, valolle jne.

Tutustumalla herkkyyteesi ja hyväksymällä sen voit olla vahvasti herkkä

Vahvasti herkkä on minun mielestäni sellainen ihminen, joka kantaa herkkyyttään ylpeydellä tekemättä siitä mitään muuta, kuin mitä se on; Synnynnäinen luonteenpiirre.

Jotta tähän pisteeseen pääsee voi joutua kulkemaan pitkä ja mutkikkaan tien. Minä itse jouduin kahlaamaan todella syvissä vesissä, jotta edes ymmärsin olevani herkkä. Voit käydä lukemassa tarinani täältä.

Se, miten herkkyys juuri sinussa ilmenee on ainutlaatuista. Jokainen herkkä on sitä omalla tavallaan, mutta se, miten sinä herkkyytesi kannat on se, joka erottaa sinut uhrista ja vahvasti herkästä.

Kun pystyt hyväksymään oman herkkyytesi ja sen, miten se juuri sinussa ilmenee voit opetella uusia toimintatapoja, joiden avulla pääset elämään parasta elämääsi.

Miten elää parasta elämää vahvasti herkkänä

Parasta elämää voit elää silloin, kun olet sinut itsesi kanssa. Elät tasapainossa herkkyytesi kanssa ja näet sen olevan suurin voimavarasi. Osaat kuunnella itseäsi ja huolehdit jaksamisestasi. Et enää sano ei asioille, koska pelkäät ettet pysty, koska olet herkkä.

Vahvasti herkkänä voit tehdä kaikkea sitä mitä koskaan olet unelmoinut jo vain siksi, että olet päättänyt olla uhriutumatta elämän tai ihmisten edessä. Osaat olla se, joka sisimmässäsi olet ja olet sitä rohkeasti, välittämättä siitä, mitä muut ajattelevat.

Kiitos, että luit kirjoitelmani Sinä päätät oletko uhriutuvaherkkä tai vahvasti herkkä. Jos haluat, voit käydä lukemassa aikaisemman kirjoitukseni, Voiko kukaan olla liian herkkä tai liian kiltti, TÄSTÄ.