Sinä voit valita, millaiseksi elämäsi muutat

Posted on 21 helmikuun, 2020Kommentit pois päältä artikkelissa Sinä voit valita, millaiseksi elämäsi muutat

Väitän, että jokainen ihminen voi halutessaan valita, millaisen elämän itselleen luo. Kaikilla on sama mahdollisuus valita, meneekö virran mukana vai luoko itselleen elämän, jonka todella haluaa. Sinä voit valita, millaiseksi elämäsi muutat.

Avainsana on intentio, liikkeelle paneva voima ja suunnitelma siitä, miten haluaa elämänsä olevan. Jos ei tätä ole on vaarana, että tekee niin kuin niin monet muutkin ja sopeutuu siihen mikä on.

Sinä voit valita, millaiseksi elämäsi muutat.

Meille herkille sopeutuminen on monesti hyvin luontaista. Tämä ei ole ongelma silloin, kun sopeudut tilanteeseen tai elämään, joka palvelee sinua ja arvojasi. Mutta jos herkkänä sopeudut tilanteeseen, joka ei tunnu hyvältä, se vaikeuttaa elämääsi enemmän kuin muita.

Me herkät olemme luotuja siihen, että saamme luoda ja elää eräänlaisessa ”flow” tilassa. Luomisen ei tarvitse olla mitään taiteellista luomista, vaan ihan mitä vain, mikä antaa sinulle iloa ja inspiraatiota ja tekee elämästäsi kiinnostavaa.

Muista, että ennen kaikkea sinä luot elämääsi.

Useimmat ihmiset asettavat itselleen tavoitteita uudenvuoden aattona, luvaten itselleen muutoksia ja uusia elämyksiä. Meidän herkkien on pysähdyttävä useammin, koska muuten me saatamme huomaamattamme jatkaa suorittamalla ja puskemalla niin kauan, ettemme enää saa happea.

On niin tärkeää, että muistamme pysähtyä aika ajoin ja kysyä itseltämme, palveleeko tämä tekemiseni minua enää?

Kannattako meidän herkkien asettaa itsellemme tavoitteita?

Yksi hyvä idea voi olla se, että lopetamme yksinkertaisesti asettamasta itsellemme tavoitteita, koska ne voivat tuntua liian suurilta ja aiheuttavat sen, että alamme puskea niitä kohti. Tavoitteet voivat myös aiheuttaa epäonnistuessamme sen, että tunnemme itsemme todella huonoiksi.

Ehkäpä suuntaviivat voivatkin sopia paremmin meille herkille. Ne antavat meille mahdollisuuden useammin pysähtyä miettimään, mikä toimii tai ei, mikä tuntuu hyvältä ja mikä taas ei. Suuntaviivat tuntuvat helpommilta ja antavat mahdollisuuden muutokseen.

Me herkät olemmekin muutosalttiita, saatamme hyppiä asioista ja tapahtumista toisiin ja ympäristömme ei aina tiedä, missä olemme menossa vai olemmeko sittenkin jo tulossa.

Tämänkin vuoksi suuntaviivat toimivat tavoitteita paremmin, koska jatkuvassa muutostilassa ollessamme tavoitteemme voikin muuttua joksikin, mitä et enää edes oikeastaan halua.

Ja kuitenkin teet työtä päästäksesi tavoitteeseen, koska olet sen itsellesi asettanut.

Mutta ajattele, jos sinun muutosalttiutesi onkin ihan hyvä asia, mitä jos se että fokuksesi jatkuvasti vaihtuu ei olekaan huono asia.

Tärkeää on se, että varaat itsellesi aikaa suuntaviivojen tekemiseen, muuten on vaarana, että sinusta tuntuu, että juoksentelet ympyrää ja sammuttelet tulipaloja.

Kun otat aikaa ja tilaa ja todella kysyt itseltäsi, toimiiko tämä, vai voisiko jokin muu toimia minulle paremmin. Silloin pääset omaan ytimeesi, intuitiosi kyllä kertoo sinulle, jos vain kuuntelet sitä.

Voit myös kysyä itseltäsi, jos kaikki olisi mahdollista, miten haluaisin, että asiat silloin olisivat? Tämä kysymys antaa sinulle tilaa ajatella eikä sinun enää tarvitse kamppailla pinnalla pysymisen kanssa.

Ehkäpä haluat tehdä muutoksen työssäsi, asumisessasi, ympäristössäsi tai löytää iloa, inspiraatiota tai ihan mitä vain. Kuuntele itseäsi, mitä sinä haluat.

Ehkäpä haluat rakastaa elämääsi, itseäsi, ehkä et enää halua olla kenestäkään toisesta riippuvainen vaan haluat seistä omilla jaloillasi. Haluat tuntea iloa joka päivä, nauraa joka päivä.

Sinä voit luoda itsellesi jännittävän ja mielenkiintoisen elämän, sinä.

Ainoa asia mitä tarvitset tämän kaiken tekoon, on näkökulman muutos. Sen sijaan, että kaipaat tai haikailet jonkin asian perään, mieti mitä haluan tämän tilalle.

Jos olo on ankea, et halua, ettei olosi ole ankea vaan kysyt itseltäsi, minkä tunteen tahdon tämän tilalle, ehkä ilon tunteen. Sen sijaan että rämmit ankeudessa, voit valita itsellesi ilon tunteen ja luoda sen.

Kysy itseltäsi;

  •  mitä haluan,
  •  luo itsellesi intentio
  • sen jälkeen toimi.

Lupaan, että joudut kokeilemaan monta eri tapaa ja tie haluamaasi voi olla pitkä ja mutkainen, mutta usko, että kaikki on sen arvoista. Jokainen mutka tiessä vie sinua kuitenkin aina eteenpäin ja matka voi olla jopa kaunis ja jännittävä.

Lopulta voit löytää sen mitä toivoit ja palapelin palaset loksahtavat paikolleen.

Ja vaikka matka olisikin pitkä, se voi olla hyväkin asia, matka itsessään kasvattaa ja opettaa. Se, että pääset tavoitteisiin nopeasti tai sen mitä haluat saman tien ei ehkä anna sinulle kuitenkaan sitä mitä toivoit.

Koska loppujen lopuksi matkahan jatkuu koko ajan. Koko elämämme ajan me muutumme ja luomme omaa elämäämme. Ajatella, kuinka tylsää elämä olisikaan, jos vain pääsisimme tavoitteisiimme ja sitten kaikki olisi loppu.

Mitä haluaisit, jos kaikki olisi mahdollista?

Me herkät rakastamme luomista ja jos emme luo jotain, aivomme tylsistyvät ja alamme luomaan itsellemme ongelmia. Tämän sijaan kannattaa aina luoda inspiraatiota ja tehdä luovuudellaan jotain hyvää.

Sen sijaan, että mietit, että unelmasi ovat liian suuria tai tavoittamattomissa, ajattele, jos sinä luotkin jotain ihan uutta ja ihmeellistä. Koska herkkänä näet aina mahdollisuuksia tilanteissa ja asioissa.

Meidän ei koskaan tarvitse valita samoja asioita, kuin toiset. Mieti, jos kukaan ei koskaan olisi ajatellut, että ihminen voi lentää lentokoneella tai suunnitellut internetin rakentamista. Miten erilaiseksi elämämme olisikaan muuttunut, siis koko maapallon ihmisten.

Se, että on suuria unelmia voi muuttaa koko ihmiskunnan elämän. Ajatella, jos sinullakin on mahdollisuus muuttaa edes yksi asia maailmassa.

Koska sinä valitset, ja se mitä valitset, siitä tulee sinun elämäsi, joka päivä. Ajattele, jos sinä olet täällä muuttamassa maailmaa.

Itse haluan muuttaa ihmisten käsitystä ja ajatusta herkkyydestä. Haluan, että kaikki herkät tuntevat olevansa hyväksyttyjä ja näkevät herkkyytensä lahjana tarjoamalla tietoa, kursseja ja valmennuksia.

Tämä saa minut innostumaan, tuntemaan inspiraatiota ja sisukseni kuplimaan ilosta. Tunnen, että olen todellakin löytänyt sen, mikä minulta on aiemmin puuttunut.

Jos sinusta tuntuu, ettet pääse lähemmäksi unelmaasi tai tavoitettasi, jatka luomista, mutta pysähdy katsomaan sitä mitä teet. Mieti, mitä minä tarvitsen juuri nyt, mikä tuntuisi paremmalta kun tämä?

Jos et saa itse vastausta kysymyksiisi, voit aina ottaa vastaan ulkopuolista apua, se on tärkeää. Kenenkään ei tarvitse kantaa kaikkea yksin.

Suuntaviivat ovat tärkeitä, koska muutoin voimme jäädä ajelehtimaan ja sopeudumme kameleonttien lailla ympäristömme vaatimuksiin.

Tärkeintä on, että löydät oman sisimpäsi ja mietit; jos kaikki olisi mahdollista, mitä haluaisin?

Millaisena sinä haluat nähdä oman tulevaisuutesi? Ajattele, jos voisitkin luoda itsellesi sen.

Kiitos, että luit postauksen, sinä voit valita, millaiseksi elämäsi muutat. Halutessasi voit käydä lukemassa postauksen, sinussa ei ole mitään vikaa täältä.