Tarvitseeko sinun herkkänä suojautua ympäristöltäsi?

Monesti yritämme herkkinä suojautua eri asioilta ja aistimuksilta koska hermostomme ottaa jatkuvasti vastaan niin paljon informaatiota. Mutta tarvitseeko sinun herkkänä suojautua ympäristöltäsi?

Tarvitseeko meidän jatkuvasti kulkea henkinen suojakelmu päällämme, jottemme altista itseämme jatkuvalle informaatio tai aistitulvalle?

 Tarvitseeko sinun herkkänä suojautua ympäristöltäsi?

Mielestäni ei. Sen sijaan, että pyrimme kaikin keinoin suojaamaan itseämme, ehdotan, että kokeilet päästää kaikki suojaukset. Annat kaiken tulla ja mennä lävitsesi, ilman, että takerrut mihinkään tunteeseen, aistimukseen tai tilanteeseen.

Tämä vaatii harjoittelua, mutta on todellakin sen arvoista, jopa vapauttavaa. Koska kun ajattelet hetken, niin ympäristöltään suojautuminenhan on todella raskasta ja energiaa vievää puuhaa.

Tietenkin, jos olet jo löytänyt itsellesi toimivan keinon, olkoon se sitten oma kupla tai sisäinen rauhoittumispaikka, älä lähde muuttamaan sitä. Parasta on aina tehdä se, mikä sinulle toimii. Mutta jos koet, että tarvitset uuden keinon tai sinulla ei enää ole energiaa suojautumiseen, suosittelen kokeilemaan tätä tapaa.

Jos kaikki on energiaa ja mikään ei ole henkilökohtaista, voisitko vain päästää irti kehittämistäsi suojauksistasi?

Paras tapa kokeilla tämän metodin toimivuutta itsellesi on se, että tietoisesti menet tilanteisiin joko suojaus päällä tai ilman mitään filttereitä ja sen jälkeen mietit, erosivatko tilanteet toisistaan ja millä lailla.

Voit esimerkiksi mennä johonkin tilaisuuteen tai tilanteeseen täysin ilman filttereitä, tavata ihmisiä, tiedostaa ympäristösi, aistimukset ja tunteet ympärilläsi.

Kun tietoisesti teet tämän, tulet huomaamaan, että varsinkin tuntemukset ovat enimmäkseen toisten tuntemuksia, ei sinun ja näihin sinun ei tule ripustautua. Salli tuntemuksien tulla ja mennä ja sano itsellesi kaikki on ihan hyvin.

Kun päätät, ettei mikään ole väärää, eriarvoista tai tuomitsevuutta, sinun on helpompi hengittää. Nämä negatiiviset ajatukset eli energiat ovat usein meidän itsemme luomia mutta, jos ajattelet, ettei mikään ole henkilökohtaista, sinun on helpompi päästää niistä irti.

Koska kaikkihan on loppupeleissä vain energiaa ja sitä ovat myös kaikki tuntemuksemme. Toiset tuntemukset ovat intensiivisempiä kuin toiset, mutta harvoin ne ovat vaarallisia muualla, kuin päässämme. Kaikkia energioita ja tunteita kuitenkin tarvitaan.

Vaikka me herkät olemme todella hyviä tunnistamaan nämä energiat, me emme kuitenkaan ole niiden uhreja. Voimme päättää sen, että vaikka tunnemme toisten ihmisten tunteet ja energiat, voimme sen sijaan, että annamme niiden vaikuttaa omaan oloomme, antaa niiden vaan mennä lävitsemme, ilman takertumista. Emme sulje tietoisuuttamme vaan annamme tunteiden mennä lävitsemme.

Hyvää on myös tiedostaa se, että me herkät omaamme todella hyvän mielikuvituksen ja sen vuoksi, me usein teemme tuntemillemme tunteille tarinan. Esimerkiksi tunnet jonkun ihmisen surumielisyyden ja olet heti kehittelemässä tarinaa siihen, miksi tämä henkilö on surullinen. Sen sijaan, että keksit näitä tarinoita ja uskot niihin voit palata itse tuntemukseen ja sen sijaan, että kysyt miksi toinen on surullinen voit kysyä, miten tällä menee.

Suojaus päällä ja suojaus pois päältä, mikä on erona?

Jos menet huoneeseen, jossa on ihmisiä ja laitat päällesi suojauksen, jotta voit kontrolloida omia sanomisiasi ja tekemiäsi koko ajan. Oletko silloin oma itsesi, kun koko ajan mietit mitä muut ovat sinusta mieltä? Pysyt pääsi sisällä miettien, oletko tarpeeksi hyvä ja riittävä.

Kun sitten mietit tilannetta, joka on täysin erilainen. Menet samaan huoneeseen miettien, kuinka hauskaa sinulla voikaan olla. Olet vapautunut, hymyilet ja naurat etkä välitä niistä ihmisistä, jotka ehkä tuomitsevat sinut.

Olet siellä niitä varten, jotka pitävät sinusta. Sallit ihmisten ajatella mitä haluavat, annat tunteiden tulla niin kuin ne tulevat.

Jos yrität taistella tätä vastaan elämästäsi tulee kamppailu. Etkö voisi vain päästää irti tästä kamppailusta ja valita itseäsi varten, valitse se, mikä on sinulle hyväksi.

Kaiken lisäksi me vain luulemme, että toiset ihmiset ajattelevat meistä asioita tai tuomitsevat meitä. Totuushan on se, että suurin osa ihmisistä ovat täysin uppoutuneita omaan elämäänsä ja sen koukeroihin, peläten mitä muut heistä ajattelevat. Me vain kehittelemme tarinoita päässämme.

Ja jos joku sinua moittiikin tai tuomitsee sinut, anna sen olla, se ei useimmiten ole mitään henkilökohtaista, vaan lähtee sen toisen ihmisen omista arvoista ja uskomuksista.

Kun tunnet, että joku tuomitsee sinut tai tekemisesi, älä lähde tarinoimaan tai uhriutumaan. Pysähdy ja mieti, kenet he oikeastaan tuomitsevat, sinut vai itsensä? Onko tämä sinun draamasi vai kuuluuko tämä henkilölle, joka sinut tuomitsee?

Suurin ympäristöltään suojautuminen on se, ettei suojaudu aistimuksilta

Jatkuva analysointi, pohtiminen ja ymmärtäminen voi olla hyvä ja hieno asia, mutta viekö se sinua eteenpäin?

Laske suojasi ja ota vastaan elämä. Päästä irti kaikista turhista energioista, tunteista, ideoista ja uskomuksista. Jos et yksin pysty päästämään asioista irti voit tarvita siihen apua ja tämäkin on ihan ok. Silloin voit miettiä, tarvitseeko sinun jutella jollekin kaverille tai vaikka ammattilaiselle.

Ja vaikka me herkät olemmekin surkeita avun pyytämisessä, pyydä apua, koska sinäkin voit tehdä niin. Sinun tehtäväsi ei ole vain toisten auttaminen.

Haastan sinut kokeilemaan kehittämäsi suojan ylläpitämisessä ja sen riisumisessa. Leiki ja kokeile, mitä tapahtuu, kun kävelet esimerkiksi kaupungilla. Sen sijaan, että ajattelet, että kaikki on niin raskasta jatkuvan ärsyketulvan vuoksi, päätä ottaa vastaan kaikki, takertumatta siihen. Jälkikäteen mieti, mitä sinun energiasysteemissä tapahtui?

Kiitos, että luit postauksen, Tarvitseeko sinun herkkänä suojautua ympäristöltäsi ? Jos haluat voit käydä lukemassa postauksen oletko nopea vai hidas ja vaikuttaako herkkyytesi siihen, täältä.

2 Thoughts on “Tarvitseeko sinun herkkänä suojautua ympäristöltäsi?

Comments are closed.