Tunnetko, että elämässäsi on tarpeeksi iloa ja merkityksellisyyttä?

Oletko henkilö, joka välillä kokee elämänsä tylsäksi tai merkityksettömäksi, et ole ainoa. Kaikki me välillä tunnemme näin.

Me herkät olemme usein ihan liian kunnollisia ja tunnollisia. Olemme tarkkoja ja vaadimme itseltämme paljon. Omaamme valtavan mielikuvituksen ja se saa meidät hetkittäin ahdistumaan, Osaamme pahimillamme värittää asian kuin asian mahdollsimman tummanpuhuvaksi. Keskitymme liikaa negatiivisiin asioihin ja asioiden syvällinen analysointi saa meidät hetkittäin niin tummille vesille, että oman elämämme ilo ja merkityksellisyys alkaa hävitä.

Myös se, ettemme huolehdi omasta jaksamisestamme tai tee niitä asioita, jotka tuovat iloa elämäämme syö voimiamme ja hävittää merkityksellisyyden tunnetta.

Mutta uskotko jos sanon, että kaiken tämän voit kääntä asiaksi, joka palvelee sinua?

Tunnetko, että elämässäsi on tarpeeksi iloa ja merkityksellisyyttä?

Se, että kohdistaa huomionsa positiivisiin asioihin ei tarkoita sitä, että kadottaa elämän realiteetit. Sinulla on tottakai vielä vastuu tietyistä asioista elämässäsi, mutta asenteesi elämässäsi vaikuttaa siihen, miten nämä vastuut koet.

Jos jatkuvasti mietit kaikkea huonoa, mitä sinulle on tapahtunut tai kiperää tilannetta, jossa parhaillaan olet, suuntaat kaiken energiasi näihin asioihin. Mutta jos edes hetken voisit miettiä, mikä elämässäsi on hyvin, edes pienen asian, joka saa sinut hymyilemään, on elämä yhtäkkiä niin paljon helpompaa.

Nykyään puhutaan paljon kiitollisuudesta ja se on jopa kokenut inflaation, koska jokainen tuntuu olevan kiitollinen ja onnellinen ja siunattu jne. Mutta tässä on kuintenkin pieni sanoma.

Jos sinulla on edes muutama asia, joista voit tuntea kitollisuutta elämässäsi, ei elämä tunnu niin raskaalta. Opettele näkemään ne ihan pienet asiat elämässäsi, asiat, jotka ovat hyvin ja ne asiat ja teot, jotka antavat sinun elämällesi iloa ja merkityksellisyyttä.

Kun elämällä on merkitystä on se elämisen arvoista

Jos tunnet, että kaikki se, mitä teet on merkityksetöntä ei se myöskään anna sinulle mitään ilon aihetta. Elämä tuntuu tällöin ainoastaan raskaalta, jokapäiväiseltä suorittamiselta ja pakkopullalta.

Mutta jospa kääntäisitkin tätä kakkua ja alkaisit huomioida niitä ihan pieniä merkityksellisisä asioita elämässäsi. Jo se, että olet hengissä on jo aika merkityksellinen ja positiivinen asia.

Aivan liian usein etenkin me herkät koemme kaikki maailman huolet omiksemme ja murehdimme ja vatvomme loputtomiin asioita, joihin emme aina edes voi vaikuttaa. Yritämme olla kaikille kaikkea ja unohdamme täysin huolehtia siitä tärkeimmästä elämässämme, itsestämme.

Jos kadotamme oman elämämme suunnan ja merkityksen emme kuitenkaan voi olla kenellekään toiselle avuksi. Tämän vuoksi onkin niin tärkeää pitää huoli siitä, että oma elämämme tuntuu merkitykselliseltä, myös silloin, kun emme voi olla toisille avuksi.

Mitä tehdä jos oman elämän merkityksellisyys joutuu hukkaan?

Jos sinusta tuntuu,ettei sinun elämässäsi ole tarpeeksi merkityksellisyyttä kehoittaisin sinua pohtimaan sitä, mikä sinulle on elämässä tärkeää, mikä tuo sinulle iloa ja hyvää mieltä?

Se, onko se toisten mielestä tärkeää on täysin toisarvoista. Kun selvität itsellesi, mikä sinun elämässäsi on tärkeää ja antaa sinulle merkityksellisyyttä, olet jo pitkällä. Tämän jälkeen sinun ei enää tarvitse muuta, kuin aloittaa elämään niin, että annat aikaa ja huomiota näille sinulle tärkeille asioille.

Jos tuntuu, ettei aikaa ole, voi aina priorisoida

Joskus voi tuntua, ettei sinulla ole aikaa sille, mitä todella arvostat ja mikä antaa sinulle voimaa, energiaa ja iloa. Arkipäivän askareet vievät aikaasi ja tuntuu,ettei aikaa ole ylimääräiselle.

Tämä on kuitenkin vain tekosyy. Et ehkä usko, että olet ansainnut hyvän mielen tai aikaa omille asioillesi, mutta usko kun sanon, olet kaiken sen arvoinen. Jos sinä et huolehdi itsestäsi, kuka sen tekee?

Silloin, kun sinusta tuntuu, ettet millään saa aikaa tehdä asioita, jotka ovat sinulle merkityksellisiä voit yksinkertaisesti tehdä priorisointilistan. Tämän avulla saat asiat tärkeysjärjestykseen ja luot aikaa sille, mitä sinulle on tärkeää.

Kun teet tämän listan vaikka päivittäin, pidät samalla huolen siitä, että mahdutat omat asiat listalle. Se, imuroitko tänään, huomenna tai vasta rnsi viikolla ei oikeastaan ole niin tärkeää, mutta se, että otat tänään aikaa sille, joka saa sinulle hyvän mielen on elintärkeää.

Tarkoituksena ei tietenkään ole se, että priorisoit jatkuvasti omat menosi ja et ota huomioon ketään muuta, vaan se, ettet yhtenäkään päivänä unohda sitä, että sinäkin olet ihminen, joka on ansainnut hyvän mielen tekoja, joka päivä.

Kiitos, että luit kirjoitelmani, Tunnetko, että elämässäsi on tarpeeksi iloa ja merkityksellisyyttä. Jos haluat, voit käydä lukemassa aikaisemman kirjoitukseni, Muistathan käyttää herkkyyttäsi myös itseäsi kohtaan, TÄSTÄ

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää