Tunnetko sinäkin ihmisen, joka vie kaiken energiasi?

On olemassa ihmisiä, joiden kanssa tunnet saavasi energia ja voimaa ja sitten on niitä joiden seurassa menetät sitä, paljon. Energiavaras on ihminen jonka kanssa tunnet aina antavasi enemmän kuin koskaan saat takaisin. Energiasi ovat tällaisen ihmisen tapaamisen jäljiltä ihan lopussa ja tunnet olevasi täysin tyhjä ja voimaton.

Oletko koskaan tavannut tällaista ihmistä?

Tunnetko sinäkin ihmisen, joka vie kaiken energiasi?

Herkkänä haluat usein miellyttää muita ja huomaamattasi saatat jopa uhrautua toisen puolesta. Tämä tekee sinut erittäin alttiiksi jäämään energiavarkaan käsiin. Jos huomaat aina olevasi todella väsynyt ja voimaton tavattuasi tietyn henkilön voi kyseessä olla energiavaras. Hän ei ole sitä välttämättä ilkeyttään, mutta kokee sinut sellaiseksi, jonka kautta hän itse saa voimaa, tavalla tai toisella.

Energiavaras voi viedä sinulta voimaa ja energiaa monella tapaa, hän on ehkä jatkuvasti äänessä, puhuen ainoastaan itsestään ja omista asioistaan. Energiavaras voi myös olla todella itsekeskeinen tai negatiivinen. Toisinaan energiavaras voi olla todella huomionhakuinen. Jotkut energiavarkaat vievät energiasi pelkällä läsnäolollaan ja tämä on meille herkille hyvin tavallinen ilmiö. Emme välttämättä edes tiedä, miksi toinen henkilö vie voimamme, se vain tapahtuu.

Miksi herkkä ihmien väsyy niin helposti tavattuaan energiavarkaan?

Herkkyytesi saa sinut reagoimaan vahvasti energiavarkaan läheisyydessä. Sinulla on ehkä muutoinkin vaikeuksia erottaa omat tunteet ja tuntemukset toisten ihmisten tunteista ja tuntemuksista. Jos et ole oppinut erottamaan näitä toisistaan on keskustelu energiavarkaan kanssa todella uuvuttavaa.

Herkkyytesi kautta olet tietenkin aivan ihana keskustelukumppani energiavarkaalle. Kuuntelet ja eläydyt hänen kertomuksiinsa, olet empaattinen ja keskityt siihen, mitä toinen haluaa kertoa. Herkkyytesi vuoksi haluat myös aina olla toiselle avuksi, haluat auttaa vaikka se viekin sinulta voimia.

Mutta silloin kun koet, että et enää saa toiselta mitään takaisin vaan olet aina se, joka antaa kaiken energiansa toiselle on aika pohtia, miten voisit suojata itseäsi, jotta voimasi riittäisivät muuhunkin, kuin energiavarkaan ”hoitamiseeen”.

Energiavarasta vastaan voi tietoisesti suojautua

Kun tiedostat, että lähipiirissäsi tai työpaikallasi on energiavaras voit opetella suojaamaan itseäsi ja omaa energiaasi.

Yksi keino on se, että et lähde mukaan energiavarkaan vaatimuksiin tai toivomuksiin. Jos keskustelu energiavarkaan kanssa ajautuu aina samoille urille voit kokeilla vaihtaa puheenaihetta.

Toinen keino on ihan konkreettinen; älä ota katsekontaktia. Katsekontaktia välttämällä vähennät energiavarkaan vaikutusta itseesi ja omaan energiaasi.

Kolmas vaihetoehto vaatikin jo hieman uskallusta; ota asia puheeksi toisen kanssa ja kerro hänelle miltä sinusta tuntuu. Joskus tämä voi auttaa, aina ei.

Voit tietenkin itse päättää kuinka kauan sinun tulee viettää aikaa energiavarkaan seurassa. Jos tunnet, että tunti tällaisen ihmisen lähettyvillä on liikaa, kokeile vähentää aikaa; puolituntia tai viisitoista minuuttia. Sinä voit tehdä tällaisen päätöksen, se on ihan ok.

Joskus ainoa tapa suojella itseäsi voi olla se, että katkaiset välit tai otat edes etäisyyttä.

Tämä voi tuntua radikaalilta teolta, mutta jos pysähdyt hetkeksi miettimään, haluatko elää sellaisten ihmisten ympäröimänä, joilta saat energiaa yhtä paljon, kuin annat sitä pois vai sellaisten ihmisten ympäröimänä, joille joudut jatkuvasti antamaan enemmän energiaa, kuin mitä ikinä saat takaisin. Valinta on sinun.

Ja muista, jokainen meistä voi jossain elämänvaiheessa olla energiavaras, varsinkin jos meille on tapahtunut jokin kriisi tai muuten suuri elämänmuutos. Tämä on kuitenkin ohimenevä vaihe.

Kiitos, että luit kirjoitukseni, Tunnetko sinäkin ihmisen, joka vie kaiken energiasi. Jos haluat voit käydä lukemassa aikaisemman kirjoitukseni, Pahoitatko mielesi toisten sanomisista, TÄSTÄ.

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää