Uusi vuosi ja uudet tuulet, vai miten se menikään

Niin se taas vaihtui vuosi ja elämme jo vuotta 2021. Viime vuosi oli monella tavalla todella hämmentävä ja erilainen siihen nähden mihin olemme tottuneet. Jouduimme totuttelemaan uusiin toimintatapoihin niin työssä, kuin arjessa ja tämä aiheutti niin positiivisia kuin negatiivisia tunteita.

Nyt olemme taas uuden edessä, emmekä voi muuta kuin toivoa, että kaikki menee hyvin.

Uusi vuosi ja uudet tuulet, vai miten se menikään

Minulle henkilökohtaisesti vuosi 2020 oli kasvun aikaa. Lähdin aika tarkalleen vuosi sitten tälle bloggaamisen ja somettamisen tielle suurin ajatuksin. Ajattelin saavani tästä itselleni elinkeinon ihan noin vaan ja suunnittelin verkkokursseja, valmennuksia ja e-kirjan kirjoittamista.

Kaikki ei vaan mennyt ihan kuin strömsössä. Lanseeraamani verkkokurssi ei saanut tuulta alleen ja sitten tuli korona. Tämä pandemia ja kaikki mitä maailmalla ja Suomessa tapahtui sai minut täysin lamaantumaan, varsinkin yritykseni suhteen.

Syksyllä aloitin kuitenkin valmennukset, ilman suurempaa alkumenestystä, sitten korona palasi ja taas kadotin kaiken kiinnostuksen yritystoimintaani kohtaan, koska annoin liikaa tilaa medialle ja sen seuraamiselle. Onneksi kaiken tämän keskellä jaksoin kuitenkin kirjoittaa postauksia ja tehdä julkaisuja instagramiin.

Olenkin todella kiitollinen sinulle siitä, että seuraat minua joko instagramissa, facebookissa tai lukemalla blogiani.

Oma kasvun paikka ja oivallukset

Minulle oli suuri pettymys kun en saanutkaan myytyä ensimmäistä verkkokurssiani kuin muutaman kappaleen. Toinen pettymys oli se,ettei valmennukseni saaneet tuulta alleen. Nämä pettymykset ovat kuitenkin saaneet minussa aikaan suurta kasvua.

Olen viime vuoden aikana käyttänyt paljon aikaa itsetutkiskeluun ja eri asioiden opiskeluun. Ymmärrän sen, että joudun vielä tekemään paljon työtä, jotta olisin luottamuksesi arvoinen.

Suurin oivallus oli kuitenkin se, kun ymmärsin, ettei minun suurin toiveeni ole se, että tekisin blogini tai sometilini kautta rahaa. Toki se on yhä yksi tavoitteistani, muttei se tärkein.

Minulle tärkein asia tällä kirjoittamisella on se, että edes yksi ihminen saisi sen avulla kokea itsensä kokonaiseksi ihmiseksi herkkyydestään huolimatta. Se, että saisin jaettua tietoa herkkyydestä mahdollisimman monelle, jotta siitä tulisi ajan myötä yksi ominaisuus toisten joukossa, että herkkyys hyväksyttäisiin ja nähtäisiin voimavarana yhteisössä.

Se on minun suurin syyni sille että haluan jatkaa tällä tiellä.

Joskus se, ettei tee mitään on kaikkein parasta

Joulun alla päätin, etten kirjoita yhtään postausta tai julkaise yhtään mitään instagramiin tai facebookiin. Yksi syy tähän oli se, että en enää tiennyt mistä kirjoittaa ja toinen oli se että halusin todella keskittyä perheeseeni, ilman minkäänlaista sosiaalista mediaa.

Viikko ennen joulua yksi läheisistäni sai äkillisen sydäninfarktin ilman aikaisempaa oireilua ja joutui akuuttiin pallolaajennukseen. Tämä todella pysäytti miettimään asioita ja niiden tärkeysjärjestystä.

Joulukuun 23- tammikuun 6 päivä en lukenut nettilehtiä, käynyt somessa tai muutenkaan viettänyt aikaa internetin ihmeellisessä maailmassa muuta kuin aamuisin noin 30 minuuttia. Kuinka vapauttavaa tämä olikaan. Olenkin ottanut tämän tavan pysyvästi käyttööni, toki välillä siitä lipsuen.

Olen todella kiitollinen sinulle siitä, että seuraat minua joko instagramissa, facebookissa tai lukemalla blogiani.

Samanaikaisesti huomasin pohtivani sitä, jatkaisinko edes blogiani tai some- kirjoittelua.

Loppujen lopuksi monen viikon tauon jälkeen tunnen, että tämä on kuitenkin sitä, mikä antaa minulle itselleni niin paljon. Opin tämän kautta itsestäni enemmän ja tunnen sydämessäni, että olen olemassa siksi, että voisin jakaa kokemuksiani herkkyydestä.

Rakastan lukea teidän kommentteja ja toivon tätä kautta saavani esille sen, ettei herkkyys ole mitään hävettävää tai huonoa. Summa summarum: blogi ja somekanavat jatkavat eloaan ja verkkokurssit sekä e-kirja ovat edelleen suunnitelmissa.

Mitä tuleva vuosi tuo tulleessaan blogiin ja somekanaviin

Vuosi 2021 on toivoni mukaan vuosi, jolloin voin jatkaa herkkyyden parissa. Blogissani tulen keskittymään enemmän siihen, miten herkkyys on voimavara ja miten sen kanssa tulisi elää, jottei se ala syömään voimavarojasi sen sijaan, että se antaisi niitä. Haluan myös avata enemmän uupumisen syitä ja sitä, miten sitä voi herkkänä ennaltaehkäistä.

Somessa tulen edelleen olemaan aktiivinen ja pyrin kunnostautumaan facebook ryhmässä, jonka olen jo viime vuonna perustanut. Olen kuitenkin jättänyt tämän oman onnensa nojaan, koska minulle facebook on hieman vieras alusta. Tämän vuoden ajan tulen sinne panostamaan enemmän. Instagram tilini jatkaa , kuten ennenkin, mutta en tule olemaan siellä yhtä aktiivinen kommentoija sa seuuraaja, ihan oman jaksamiseni vuoksi.

Kuten sinäkin herkkänä tiedostat, on somen ja median jatkuva seuraaminen todella voimia vievää toimintaa ja sen vuoksi olen päättänyt rajata oman ”notkumisen” siellä. Tulen toki piipahtamaan siellä päivittäin, mutta en samallalailla kuin vuonna 2020, jolloin roikuin etenkin instagramissa ihan liikaa.

Kun seurattavia on iso joukko, tulee sieltä niin paljon kaikenlaista asiaa, joka toisinaan jää mieleeni pyörimään ja näin kadotan sen niin tärkeän mielenrauhan ja -tasapainon. Tulen seuraavaksi julkaisemaan postauksen tänne blogin puolelle, jossa pohdin herkän mielen alttiutta jumittamiseen, ylianalysointiin ja asioiden turhaan vatvomiseen.

Toivon sydämestäni, että tulet jatkossakin seuraamaan blogiani ja viihdyt täällä. Jos sinulla on jotain mielen päällä tai haluat kommentoida julkaisujani voit kommentoida alla olevaan kommenttiboksiin.

Kiitos, että olet.

Kiitos, että luit kirjoitelmani Uusi vuosi uudet tuulet, vai miten se menikään. Jos haluat voit käydä lukemassa tarinani TÄSTÄ

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää